‘AMATÖR SPOR HAFTASI’ BAŞLADI

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu işbirliğiyle düzenlenen 13–19 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri Kortej yürüyüşe start aldı.

YÖREDEN HABER 13.10.2014 18:49:29 60 0
‘AMATÖR SPOR HAFTASI’ BAŞLADI
Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcularımızın halka tanıtılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması amacıyla kişi ve kurumların spora katılımın üst seviyede sağlanması, spor bilincinin oluşturulmasıyla 13 – 19 Ekim 2014 tarihlerinde kutlanacak olan Amatör Spor Haftası Rize'de renkli görüntülerle başladı.








              Açılış konuşmasını yapan Rize Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Mustafa ÇELİK yaptığı açıklamada
“Spor insanlara sağlıklı bir yaşam olanağı sunmanın yanı sıra toplumların kültürel gelişmelerine de büyük oranda katkısı olan bir aktivitedir. Ülkelerin iktisaden gelişmeleri, amaçlanan refah seviyelerine ulaşmaları milletleri meydana getiren insanların, beden ve ruh sağlığı ile orantılıdır. Bu konuda en önemli hususlardan biri de insanların kültürel faaliyetlerinin yanında spor ve sportif faaliyetlerin yer almasıdır. Spor, milletlerin barış içinde yaşaması birbirine yaklaşması ve birbirlerini tanımalar içinde en önemli faktörlerden biridir.

            108 Spor Kulüp ve 6.800 'i faal olmak üzere 17.535 lisanslı sporcu sayısına sahip olan ilimizde Amatör Spor Haftası İl Merkezi ve İlçelerimizde çeşitle spor Aktiviteleri ile kutlanacak olup Kutlamalara maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen mülki amirlerimize Belediyelerimize ve diğer kurum kuruluşlara şükranlara sunar. Tüm Amatör Spor Camiasının Amatör Spor Haftasını kutlarım” dedi.

      Amatör Spor Haftası faaliyetlerine Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından birlikte organize edilen organizasyonlarla devam edilecek.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı