Allah rızası için bu yolları tamir edin!

Rize'nin Çayeli ilçesi, Senoz Vadisi köylerinde yaşayan vatandaşlar; köy yollarının bakımsız olmasından dolayı büyük zorluk yaşadıklarını söyleyerek yolların tamir edilmesini istedi.

YÖREDEN HABER 18.08.2021 09:39:43 60 0
Allah rızası için bu yolları tamir edin!

Seyhan ŞENTÜRK

Rize'nin Çayeli ilçesi, Senoz Vadisi köylerinde yaşayan vatandaşlar; köy yollarının bakımsız olmasından dolayı büyük zorluk yaşadıklarını söyleyerek yolların tamir edilmesini istedi.

Vadideki köyleri Çayeli ilçe merkezine bağlayan ana yol üzerinde yol çalışmaları olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, 'Bu çalışmaların yapılaması çok iyi. İdarecilere teşekkür ediyoruz. Ancak yolun bazı bölümleri çok bakımsız. Buraların tamir edilmesi gerekir. Arabalarımızla çarşıya inip çıkarken büyük zorluk yaşıyoruz. Arabalarımız mahvoldu' dediler.

KAPTANPAŞA'DAN SONRASI ÇOK BOZUK

Senoz Vadisi yolunun Kaptanpaşa Köyünden sonraki bölümünün özellikle bakımsız olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, 'Bilhassa Çukurluhoca'dan sonra yollar delik deşik. Yıllar önce dökülen beton yollar kırılmış, çukurlaşmış ve çukurlar yağmurda su doluyor. Arabalara amortisor dayanmıyor. Yolların bu kadar bakımsız olmasından dolayı şikayetçiyiz. Gerek Çayeli Kaymakamlığı gerekse diğer ilgililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Buraların tamamına değil, sadece çukurlaşmış, bozulmuş yerlere beton dökülmesini ve tamir edilmesini istiyoruz. Çukurluhoca Köyü ile devamındaki Çataldere yol ayrımı arasındaki yerler çok bakımsız. Artık yoldaki çukurları ezberledik. Yıllardan beri aynı çukurlar yolda duruyor' dediler.

MUHTARLAR DA İLGİSİZ

Aynı yolu yaklaşık 10 muhtarlığın kullandığına dikkat çeken vatandaşlar, 'Biz derdimizi muhtarlara anlatıyoruz ama onlar da yeteri katar ilgilenmiyor. Sadece, 'Yolda baştan sonra bakım olacak, sabredin' diyorlar. Bu ilgisizlik bizi bıktırdı. Kaymakam ve diğer ilgililer de aynı yolu bazen kullandıklarına göre onlar da yolun bozuk olduğunu biliyorlar. Buna rağmen yolun tamir edilmemesini anlamıyoruz. 3 ya da 5 kamyon beton ya da asfaltla tamiri mümkün olan bir yolun tamir edilmemesine anlam veremiyoruz. Bizi biri cezalandırıyor mu?' diye seslendiler.

Yaz tatilini Ormancık Köyünde geçiren İzzet Sayın, 'Bizim vadinin yolu gibi bozuk bir yol bilmiyorum. Kim edecekse lütfen bu yolları tamir etsinler. Çayeli'ne gidip gelirken mahvolduk' dedi.

Aynı köyde yaşayan Mustafa Erdem ise, 'Biz komşularla konuştuk. Başka çere kalmadı. Yakında Çayeli Kaymakamlığına giderek derdimizi bir de ona anlatmaya çalışacağız. Bu ilgisizlik karşısında şaşkınlık yaşıyoruz' şeklinde konuştu.

Salgın sonrası köye taşınan Şaban Sayın ise, 'Muhtarların da kabahati var. Ama vali, kaymakam, belediye başkanı gibi idareciler de bu yola bir el atmalı. Yeniden yol yapılsın demiyoruz. Var olan yolu tamir etsinler yeter' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı