Alabalıklar korumaya alınıyor !

Bakan ve çok sayıda protokol mensubu ve vatandaşlar katıldı.

YÖREDEN HABER 18.08.2013 19:57:57 32 0
Alabalıklar korumaya alınıyor !



Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında Doğu Karadeniz Bölgesi ve Rize’de de Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı’nın da katıldığı bir törenle dereye 10 bin adet kırmızı pullu alabalık yavrusu bırakıldı.


Çayeli İlçesi Çataldere Köyünde gerçekleştirilen törene; Bakan Yazıcının yanı sıra Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Milletvekili Hasan Karal, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, çok sayıda protokol mensubu ve vatandaşlar katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, tören esnasında yaptığı konuşmada; 'Orman ve Su işleri Bakanlığımızın il genelinde tatlı sularımızda benekli pullu alabalık yetiştiriciliği projesi kapsamında 2005 yılından bu yana başlattığı çalışma ile ilgili bir uygulamayı gerçekleştirdik. Bu çalışma kapsamında 2013 yılında üç milyonu aşkın yavru balık yetiştirilmiş ve sulara bırakılmıştır. Bugün bu vadide de 10 bin yetiştirilmiş balığı suya bıraktık' diye konuştu.

Derelere alabalık bırakılmasına ilişkin çalışmanın önemine değinen Bakan Yazıcı, 'Bu çalışma özgün bir çalışmadır. Hangi derede hangi balığın yetişeceği o dereden alınan anaçların üretimiyle elde edilen yavrularla gerçekleştiriliyor. Farklı bir dereden alınan anaçların farklı bir dereye bırakılması beklenen sonucun elde edilmesine yetmiyor' ifadesini kullandı.

Bakan Yazıcı, insanların son yıllarda organik ürünlere yöneldiğini, yöredeki organik bal ve çay üretiminin de arttığını ifade ederek, bu tür çalışmalara destek vereceklerini kaydetti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra Çayeli İlçesi Senoz Vadisinde incelemelerde bulunarak vatandaşlar ile sohbet etti.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI