Akif Pazar’da anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95.Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma Programı, Pazar Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan programla anıldı.

YÖREDEN HABER 14.03.2016 12:22:51 121 0
Akif Pazar’da anıldı
Fotoğraflar; Ali Akyıldız
Programa Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Enver Ergenç, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Pazar Müftüsü Mustafa

Düzgüney, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Ak Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce, Okul Müdürü Fikret Andıç,Okul Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemin belirtilen konuşmalar yapıldı.
 
Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan gösterimler ile devam eden anma programı,

Akif’in anıları ve Oratoryo gösterisinden sonra halk ile yapılan röportajlar izlendi.
 
Minik öğrencilerin duygu dolu şiirlerinin okunmasından sonra, Bülbül Şiiri ile devam eden anma programı sona erdi.
 
Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan yaptığı konuşmada  “Dünya Savaşı ve ardından Kurtuluş Savaşımızda zamanın en büyük mücadelelerinden birini veren Türk Milleti, başka milletlerin esareti altında yaşamaktansa ölmeyi tercih edeceğini tüm milletin yekvücut sürdürdüğü mücadele ile ispatlamıştır” dedi.
 
Aslan; “Özellikle Kurtuluş Savaşı bütün dünyanın gözü önünde yapılmış bir ölüm kalım mücadelesi olup bu destansı savaşa bütün dünya gıptayla bakmış, Emperyalizmin sömürüsü altında yaşayan pek çok millete hürriyet yolunda yol gösterici olmuş; aydınlarımız da kalemleriyle bu mücadeleye destek vermişlerdir.

Böyle bir ortamda yazılan Milli Marşımız olan İstiklal Marşı Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran, milli mücadelemizin hatırasını içeren, bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren eşsiz bir eserdir.

Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir.

İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 95. yıldönümünde; bu vatanı bizlere bırakan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kahraman şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum. “dedi.
    




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI