AKARSU KANO HAKEMLERİ VİZE VE TERFİ ALDI

AKARSU KANO HAKEMLERİ VİZE VE TERFİ ALDI

YÖREDEN HABER 26.11.2019 14:31:18 56 0
AKARSU KANO HAKEMLERİ VİZE VE TERFİ ALDI

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Gençlik Merkezi konferans salonunda yapılan ‘Akarsu Slalom Hakem Vize ve Gelişim Semineri’ e Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Başköylü, Merkez Hakem Kurulu üyelerinin yanı sıra Artvin, Rize, Samsun, Trabzon, Ordu ve İstanbul’dan 40 Kano Akarsu hakemi katıldı.

İki gün süren genel yarış talimatları, yarışma yönetmenliği ve yarış kurallarının anlatıldığı seminer sonunda katılımcılara 'Seminer Katılım Belgesi' verilirken, hakemlere vize / terfi sınavı yapıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Başköylü, seminere katılanlara teşekkür ederek 2020 yılının Kano sporu için hayırlara vesile olmasın temennisinde bulundu.

Başköylü; “2016 yılında Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevime geldiğim günden bu zamana kadar Akarsu Kano branşının daha iyi olması için Federasyon Başkanımız sayın Alper Cavit Kabakçı öncülüğünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Olimpik olan bu sporumuza birçok ilde hakem kursları açarak camiamıza yeni arkadaşlar kazandırıyoruz. Bugün aramıza yeni katılan ve daha önceden katılmış olan arkadaşlarımızın vizesini, terfisini yapıyoruz. Uzaktan yakından gelen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor yeni sezonun hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Seminer sonunda 2020 yılında yapılacak yarışmalarda görev alacak 40 hakemin vizesi yapılırken 6’sı bölge hakemliğinden ulusal hakemliğe 20’si de aday hakemlikten bölge hakemliğine terfi etti.

Artvin’de Akarsu Kano Önemli Yere Sahip

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerinden birinin Yusufeli ilçemizde olması bununla birlikte yapay kano parkuruna ev sahipliği yapması dolayısıyla Artvin Kano ’da önemli yer tutuyor. Kano Federasyonu yönetiminde Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin yer alırken Merkez Hakem Kurulu Başkanlığını da Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde antrenör olarak görev yapan Mehmet Başköylü yapıyor. Bununla birlikte Türkiye genelinde ki Kano Akarsu Slalom sporcusunun yüzde 80’i Artvin’de eğitim görürken çok sayıda Kano Akarsu Slalom Hakemi var. Geçen yıl ikinci kademe Antrenörlük kursunun da ilimizde yapılması Artvinli yöneticilerin federasyonda ki söz hakkını ortaya koyuyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI