AK Parti’de Yerel Yönetimler Şurası Tamamlandı

AK Parti Rize yerel yönetimler başkanlığı tarafından düzenlenen ve 2 gün süren “yerel yönetimler şurası” yapılan toplantıların ardından sonra erdi.

YÖREDEN HABER 10.10.2016 09:58:19 20 0
AK Parti’de Yerel Yönetimler Şurası Tamamlandı
Ayder ’de düzenlenen ve 2 gün süren yerel yönetimler şurasında il, ilçe ve belde belediye başkanları belediyelerinin çalışmaları hakkında sunumlar yaptı.

Yapılan toplantılara İl başkanı Muhammed Avcı, Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, İl yönetim kurulu üyeleri, Rize belediye başkanı Reşat Kasap, İl genel meclis başkanı Mehmet Kazancı, İlçe başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, kadın kolu ve gençlik kolu başkanı katıldı.
Yerel yönetimler şurasında İl, İlçe ve belde belediye başkanları tek tek belediye çalışmaları hakkında yaklaşık 1’er saatlik sunumlar yaparak bilgiler verdi. Alt yapı üst, yapı, sosyokültürel ve benzeri çalışmaları görseller eşliğinde sunum yaparak anlattılar. İlçelerinde gerçekleştirdikleri projeler, devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgiler verdiler. Ayrıca belediyelerin mali durumu ve personel durumu hakkında bilgiler verdiler. Belediye çalışmalarının yanı sıra belediyelerin sorunları da ele alındı. Katılımcılar sunumlar boyunca notlar alarak sorular sorarken Belediye başkanları sunumların ardında soruları cevapladı. Yapılacak ve yapılması düşünülen çalışmalar hakkında öneride bulunuldu.
Yerel yönetimler şurası kapsamında yapılan toplantılar 2 gün boyunca devam etti.  Toplantıların sona ermesinin ardında il başkanı Muhammed Avcı, milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak 2 gün boyunca aldıkları notlar sonrasında genel bir değerlendirme de bulundular.
Yapılan değerlendirmelerde, toplantıların son derece verimli geçtiği, bu toplantılar sayesinde belediye çalışmalarının görüldüğü ve yapılan sunumlar sonrasında belediyelerin birbirlerinin çalışmalarından istifade etme imkânının sağlandığı dile getirildi. Yerel yönetimlerin AK Parti ile ivme kazandığı ve AK parti olarak belediye hizmetlerine son derece önem verildiği ifade edildi. Rize’deki belediyelerin AK Parti belediyeciliğiyle tanışmasından sonra ortaya çok ciddi bir gelişimin konulduğu belirtilerek, bu hizmetlerin artarak devam etmesi gerektiği söylendi.
İl başkanı Muhammed Avcı yapılan toplantının son derece verimli geçmesinden dolayı memnuniyetini dile getirirken bu toplantıları belirli aralıklarla devam ettirmeyi düşündüklerini söyledi. Ayrıca seçimlerde verilen vaatlerin birçoğunun tamamlanmış veya çalışmalarının başlamış olmasının önemli olduğunu vurguladı.  Milletvekilleri de her zaman belediyelerin yanlarında olduklarını ve merkezi hükumetten gereken desteğin sağlanması adına kendilerine yardımcı olacaklarını ifade ettiler.

 
    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı