Ak Parti Rize Milletvekili Bak'tan Nato açıklaması

NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Delegasyonu, 28 üye ülkenin parlamenterleriyle ve ortak ve gözlemci ülkelerin parlamento üyeleriyle temasların kuvvetlendirilmesine ve ortak tehditlere yönelik olarak Müttefik ülke

YÖREDEN HABER 19.02.2016 07:02:23 151 0
Ak Parti Rize Milletvekili Bak
AK Parti Rize Milletvekili, NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı Osman Aşkın Bak Türkiye’nin NATO’ya girişinin 64. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkenizin Kuzey Atlantik Andlaşması Örgütüne (NATO) 18 Şubat 1952 tarihinde gerçekleşen üyeliği ulusal güvenliğimizin temininde merkezi bir role sahip olmuş ve Türk halkının Avrupa-Atlantik topluluğuyla bütünleşmek hedefine önemli katkılarda bulunmuştur.

Bugün, SSCB'nin dağılmasını izleyen süreçte şekillenme aşamasında olan yeni dünya düzeninin getirdiği çok yönlü asimetrik tehditlerin var olduğu bir ortamda barış ve istikrarın yayılmasına çok değerli katkılar yapmış olan NATO'ya katılmamızın 64. yıldönümünü idrak etmekteyiz.

Günümüzde kriz yönetiminin yanı sıra genişleme ve ortaklık politikalarıyla cari tehdit ve sınamalara karşı Avrupa-Atlantik bölgesinde güvenliğin sağlanmasında önemli rol oynamayı sürdüren NATO, Balkanlardan Afganistan'a ve Somali açıklarından Baltıklara uzanan geniş bir coğrafyada kapsamlı misyon ve operasyonlar yürüten bir siyasi-askeri örgüt niteliği kazanmıştır.

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman bir Müttefik ülke olarak NATO içinde özgün bir konuma sahip ülkemiz, İttifak misyon ve harekatlarında üstlendiği önemli sorumlulukların yanında, NATO'nun siyasi boyutunun güçlendirilmesine yönelik somut çabalarıyla da uluslararası barışın ve istikrarın korunmasında faal, saygın ve güvenilir bir Müttefik olma vasfını korumaktadır.

NATO Parlamenterler Asamblesi de Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana, NATO'yla yakın işbirliği kurmayı hedefleyen ülkelerin parlamentolarıyla yakın işbirliği ve çalışma ilişkisi tesis ederek, Avrupa-Atlantik coğrafyasında istikrarın yayılması bağlamında önemli bir rol üstlenmiştir. Asamble, NATO'nun ortaklık ve işbirliği faaliyetlerini tamamlayarak, Avrupa Atlantik bölgesinde ve çevresinde karşılıklı anlayış, dayanışma ve parlamenter diplomasinin güçlendirilmesine katkıda bulunmaktadır.

Bu bağlamda, demokrasinin dayanağı olan halk İradesinin NATO çalışmalarına yansıtılmasında büyük pay sahibi olan NATO Parlamenter Asamblesine büyük görevler düşmektedir. NATO Parlamenter Asamblesi bir yandan NATO ile üye ülkelerin halkları arasında köprü görevini yerine getirirken, diğer yandan da ürettiği fikir, rapor ve kararlarla İttifak çalışmalarına destek ve ilham vermektedir.

1955 yılında kuruluşundan bu yana NATO Parlamenter Asamblesi, Müttefik ülke parlamentolarının üyelerinden oluşan ve İttifakın güvenlik konusundaki kararlarını tamamlayıcı faaliyet icra eden eşsiz bir forum olma özelliğini korumaktadır. Çalışmaları ve faaliyetiyle, Asamble, Avrupa-Atlantik bölgesinin güvenliğini etkileyen konularda parlamenter bilinç ve anlayışın gelişmesini sağlamanın yanı sıra, ulusal parlamentoların savunma ve güvenlik konularındaki denetim işlevini desteklemektedir. Üstlendiği bu rolle, transatlantik ilişkilerin ve İttifakın temelini oluşturan değerlerin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.

NATO Parlamenter Asamblesi Türkiye Delegasyonu, 28 üye ülkenin parlamenterleriyle ve ortak ve gözlemci ülkelerin parlamento üyeleriyle temasların kuvvetlendirilmesine ve ortak tehditlere yönelik olarak Müttefik ülkelerdeki muhataplarımızla işbirliği içinde olmaya özen göstermektedir. NATO Parlamenter Asamblesi'nde Türkiye'yi temsil eden heyetimiz çeşitli kademelerde ve komisyonlarda üstlendiği görevlerle, Asamblenin çalışmalarına ve faaliyetlerine faal katkı sağlamaya devam edecektir. Asamble içerisinde üzerine düşen her türlü görevi yerine getiren ve üzerindeki sorumluluğun bilincinde olan NATO Parlamenter Asamblesi Türkiye Delegasyonu bugüne kadar hiç vazgeçmediği kararlılıkla dünya barışına katkı odaklı çalışmalarını sürdürecektir.”
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI