AĞUSTOS AYI İÇİNDE PARALAR ÖDENECEK !

2.SÜRGÜN'DE 246 BİN TON ÇAY HEDEFLENİYOR!

YÖREDEN HABER 7.08.2013 23:03:03 33 0
AĞUSTOS AYI İÇİNDE PARALAR ÖDENECEK !



ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2013 yılı yaş çay kampanyası kapsamında bugüne kadar üreticilerinden 473 bin ton yaş çay satın aldıklarını söyledi.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nde gazetecilerle bir araya gelerek, devam eden yaş çay kampanyası ve yeni ürünler hakkında bilgiler verdi. Birinci sürgünde üreticilerinden 231 bin 329 ton yaş çay aldıklarını hatırlatan Sütlüoğlu, “Birinci sürgünde aldığımız çayların bedellerin tamamını üreticimize ödedik. İkinci sürgünde 242 bin ton civarında çay aldık. Temmuz’da aldığımız yaş çay bedellerini de ağustos ayı içerisinde üreticimize ödeyeceğiz. 2013 yılı yaş çay kampanyası kapsamında bugüne kadar 473 bin ton yaş çayı üreticimizden satın almış olduk. İkinci sürgünde 4 bin ton civarında bir çay daha alarak 246 bin tonla sürgünü bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Genel Müdür Sütlüoğlu, yakın zamanda piyasaya sundukları ‘Didi’ isimli soğuk çay satışları ile ilgili de bilgiler verdi. Sütlüoğlu, şunları söyledi: “Soğuk çay piyasasında çok büyük başarı yakaladık. Satışlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugüne kadar 25 milyon insanımız soğuk çayımızı içmiştir. Yani Türkiye nüfusunun hemen hemen üçte biri soğuk çayımızdan içmiştir. Aylık kapasitemiz iki soğuk çay fabrikamızda 20 milyon adettir. Bu kapasite piyasanın talebini karşılamıyor. Hala piyasada soğuk çayı yok satıyoruz. Halkımız soğuk çayımızı adeta bağrına basmıştır. İnşallah hedefimiz herkese soğuk çayımızı içirmek.'

Soğuk çay üretimini bir içecek firmasına satacakları yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıklayan Sütlüoğlu, 'Didi ÇAYKUR’un malıdır. Dokuz yabancı dilde soğuk çay kutuları üretiyoruz. Yakın bir zamanda dış pazarda da soğuk çay ile adımızdan söz ettireceğiz. Kuru çayımızı satamadığımız ülkelerden soğuk çay ihracı adına talepler alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un çayda randevulu alım sistemine geçmesinin ardından özel sektör fabrikalarının üreticiden artık düşük fiyata çay alarak onları mağdur edemediğini, randevulu sistemin üreticilere büyük yarar sağladığını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI