Ağaç kesmenin teknikleri bu kursta öğrenilecek

Şavşat ilçesinde, orman köylülerine yönelik 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü' kursu açıldı.Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ?

YÖREDEN HABER 26.05.2014 17:34:42 9 0
Ağaç kesmenin teknikleri bu kursta öğrenilecek
Bu protokol doğrultusunda Artvin Orman Bölge Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından Ardanuç ve Şavşat Orman İşletme Müdürlüğü organizesinde ormanlarda çalışan işçiler için Meydancık köyünde “Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü” kursu açıldı. 1.Grup kurs 56 saat (7 gün) verilmiş olup, Eğitimi Şavşat Orman İşletme Müdür Yrd. Murat Durmuş tarafından verilen eğitime Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Tizi, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Mutlu Özdemir ve İşletme Müdürü Turgay Vatan katıldı.

Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Tizi, eğitimde yaptığı açılış konuşmasında; Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce, üretimde çalışan köylü ve kooperatif üyelerine her yıl verilen, üretim işlerinde güvenlik kuralları, kesim teknikleri ve standardizasyona yönelik verilen eğitimlerle farkındalık oluşturacak bir yapıya dönüştürülmesini hedeflediklerini, bu kapsamda da ülkemiz genelinde ileriki yıllarda üretim işinde çalışan tüm köylü ve kooperatif üyelerinin eğitimden geçirilmesinin planlandığını belirtti. Yapılan bu eğitimlerle, üretim işlerinin eğitimli ve belge sahibi işçiler tarafından yapılacağını, iş kazaları ve kayıpların asgariye ineceği, kalitenin artacağı bir yapının oluşacağını ve doğal çevrenin korunacağını belirtti. Köylülerin ve kesim işçilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimlere, diğer Orman İşletme Müdürlüklerinde de önümüzdeki günlerde devam edileceği bildirildi.
08 haber

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI