AFET MÜDAHALE PLANI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

AFET MÜDAHALE PLANI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

YÖREDEN HABER 21.06.2018 07:09:08 16 0
AFET MÜDAHALE PLANI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı(BTK) Artvin ilinde 'Yerel Düzey Haberleşme Hizmet Grubu Artvin İli Afet Müdahale Planı Genel Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı(BTK) Artvin ilinde 'Yerel Düzey Haberleşme Hizmet Grubu Artvin İli Afet Müdahale Planı Genel Bilgilendirme Toplantısı' düzenledi.

Toplantı, Grand Artvin Otel Livane Toplantı Salonunda gerçekleşti.

BTK Samsun Bölge Müdürlüğünün düzenlediği toplantı her ilde yılda en az bir kez düzenleniyor. Toplantıda sunumu BTK Samsun Böle Müdürlüğünde görevli İdari Uzman Ö. Erol Demircan yaptı.

Toplantıya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun ana paydaş kuruluşları Türk Telekom ile GSM Şirket temsilcileri, Destek Çözüm Ortakları; AFAD, emniyet, jandarma, sağlık ve diğer kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Artvin Şubesi yöneticileri katıldı.

Yerel Düzey Haberleşme Hizmet Grubu Artvin İli Afet Müdahale Planı

  1. Bilgilendirme Toplantısı İdari Uzman Ö. Erol Demircan başkanlığında yapıldı. Projeksiyon eşliğinde yapılan sunumda geçmişte yaşanan afetlerde iletişimde görülen noksanlıklar değerlendirildi. Planın sahada uygulanabilirliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Destek çözüm ortaklarının afet anında yapması gereken görevler planlar üzerinde bir kez daha gözden geçirildi.

Demircan, ana paydaşların Türk Telekom ve GSM şirketlerinin olduğunu ve diğer kamu kurumlarının da destek çözüm ortakları olduğunu ifade etti. Uzman Demircan, afet durumlarından iletişimin ve koordinasyonunun aksamaması için bu toplantıların aynı zamanda birer eğitim olduğunu belirtti.

BTK Temsilcisi Ö. Erol Demircan, katılımcı kuruluşlardan gelen soruları cevapladı. BTK'ya bildirilen Afet Planı'nda görevli kişilerin yer değiştirmesi veya tayin durumlarından zaman kaybetmeden değişikliğin BTK'ya bildirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda sonunda kurum temsilcileri toplantıda not ettikleri bilgilere göre BTK'ya varsa güncelleme listelerini bildirecekler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı