ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL, RİZE’DE

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL, RİZE’DE

YÖREDEN HABER 13.03.2019 08:36:30 21 0
ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL, RİZE’DE

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi'nde eğitim dönemi açılış programına katıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi eğitim dönemi açılış programında yaptığı konuşmada, 12 Mart'ın, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, İstiklal Marşı'nın, bu milletin hiçbir zaman esaret altında kalmayacağının nişanesi olduğunu belirtti.

'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' ifadesini kullanan Bakan Gül, 'İstiklal Marşı'mızın kabulünde şairimiz Mehmet Akif'i ve bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Bu ülke her zaman bağımsızlık için ezelden beri hür yaşamış bir millettir. Dünya üzerinde esaret altına girmemiş ve hiçbir kavmi, toplumu esareti altına almamış millet Türk milletidir. Kıyamete kadar da bu bağımsızlığını her zaman koruyacaktır.' diye konuştu.

Tarihi şanla dolu Türk milletine, adalet teşkilatında zabit katibi veya bakan olarak hizmet etmenin önemine vurgu yapan Adalet Bakanı Gül, şöyle devam etti: 'Teşkilatın neresinde olursanız olun bu millete hizmet etmek büyük bir şereftir. Hele hele adalet hizmetleri öncülüğünde, adalet sunmak için bir hizmette bulunmak en büyük şereftir. Çünkü insanoğlu adaletten başka hiçbir şeyin peşinde koşmaz. Aç kalır, açıkta kalır, susuz kalır ama adaletsiz hiçbir birey, toplum yaşayamaz. İşte adalet devletin temeli, adaletin temeli de hukuk olduğuna inanan bir teşkilat olarak, toplumda adalet duygusunu yükseltici her faaliyet her türlü takdirin üzerindedir.'

Rize Personel Eğitim Merkezi'nin tanıtım filmindeki bir bayan adliye çalışanının '9 yıldır çalıştığım iş stresini Rize'de attım' sözleri ile ilgili olarak Bakan Gül, 'Ben de 25 yıldır bu stresli mesafedeyim. Bende bir hafta tatil keyif olur. Çok güzel imkanlardayız. Çok güzel hizmetlere kavuştuk. Elbette bu hizmetleri yaparken teknik kapasite önemli, nicelik, fiziki kapasite çok önemli ama her şeyin başı nicelikten ziyade niteliktir.' değerlendirmesinde bulundu.

Niteliği ve kaliteyi artırma adına çalışmalara ağırlık verileceğini belirten Gül, 'Özellikle eğitim, yargı, adalet hizmetlerinin verilmesinde çok önem taşımaktadır. Bunun da temel merkezi eğitim kurumları, okullardır. İster adalet ister yargı mektebi olsun bitirdiği lise, bitirdiği üniversite, hukuk fakültesinde aldığı eğitim onun vereceği yargı, adalet hizmetlerinin çıtasını belirleyecek.' dedi.valilik


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı