Açık Ceza Evi İnşaatında Sona Doğru Gelindi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Kalkandere’deki açık ceza evi inşaatında incelemelerde bulundu. Karal inşaat çalışmalarının haziran ayı gibi bitmesini beklediklerini ifade etti.

YÖREDEN HABER 27.04.2016 07:56:02 21 0
Açık Ceza Evi İnşaatında Sona Doğru Gelindi
Milletvekili Karal Varda suyu ve Kalkandere İkizdere ortak adliye binası inşaatı incelemelerinden sonra bölgedeki bir başka yatırım olan açık ceza evi inşaatında incelemelerde bulundu.

Karal’a incelemeler sırasında İlçe başkanı Hasan Ayyıldız, Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, RTSO başkanı Şaban Karamehmetoğlu, RTSO meclis başkanı Ömer Ofluoğlu, İl genel meclisi üyeleri ve diğer ilgililer eşlik etti.

Karal, açık ceza evi inşaatıyla ilgili şu bilgileri verdi, “Yüklenici firma yetkilerinden aldığımız bilgiler doğrultusunda inşaat çalışmalarının Haziran ayı sonunda bitmesi bekleniyor. 5.5 milyon liraya mal olacak açık ceza evi 16 bin metre kare alanı kapsamaktadır. Bu alan içerisinde çay paketleme fabrikası, Demir ve ahşap atölyesi, İdari bina, Teknik bina, Mahkumların kalacağı bina ve ziyaretçi binası yer almaktadır. İlk aşamada burada 240 mahkûmun kalması planlanıyor ama bu sayının 400 bulması bekleniyor.” dedi

Karal, açık ceza evi içinde yer alan çay paketleme fabrikası ve Atölyede buradaki mahkûmların çalışacağını belirterek, “Türkiye’nin bütün açık ceza evleri, kapalı cezaevleri ve adliyelerin çay ihtiyacı Rize’deki bu açık cezaevinden karşılanacak. Açık cezaevinde yatan mahkûmların çalışmaları ile beraber Rize’de üretilen çayımız, cezaevi içerisinde kurulacak olan çay paketleme fabrikasında paketlenecek. Aynı zamanda demir ve ahşap atölyesinde de üretimler olacak.” Dedi

Karal buradaki incelemelerin ardından Kalkandere İmam Hatip Okulu ve Polis Meslek Yüksek Okulunu da ziyaret etti.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI