9.geleneksel hamsi festivaline yoğun katılım

Rize'nin İyidere ilçesinde belediye tarafından düzenlenen '9. Geleneksel Hamsi Birlik ve Beraberlik Festivali’ne katılım yoğun oldu.

YÖREDEN HABER 7.01.2017 19:56:50 42 0
9.geleneksel hamsi festivaline yoğun katılım
Sahil Parkı'nda düzenlenen festivalde, Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, ızgaraların başına geçerek hamsi pişirdi.
Vali Bektaş, yaptığı konuşmada, hamsi festivalinde bir arada olduklarını belirterek, 'Hamsi özel bir şey. Hamsinin Doğu Karadeniz ve Rize için ne anlama geldiğini herkes çok iyi biliyor. Hamsinin taşıdığı protein değeri, Karadeniz insanındaki kıvraklığı ve canlılığı izah eden bir kavram' dedi.

Hamsiyi önemsediklerini ifade eden Bektaş, şunları söyledi: 'Karadeniz'den avladığımız hamsi kalitesi ve miktarında bir sıkıntı olmaz. Bu kaliteyi sürdürebiliriz. Bunun için ne yapmamız gerektiğini herkes biliyor. Denizlere uzanan kirliliği azaltmamız gerekiyor. Organik tarımı desteklememiz gerekiyor. Arıtma tesislerini tamamlamamız gerekiyor. Çevre kriterlerine uymamız gerekiyor. Hamsiden sağladığımız güzellik devam etsin” şeklinde konuştu.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete’de bu yıla katar etkinliğin adının ‘Hamsi Şöleni’ olduğunu ifade ederek; 'Bu yıl ismini değiştirerek Geleneksel Hamsi Birlik ve Beraberlik Festivali olarak düzenliyoruz. Şölen ve eğlence yapmıyoruz. Türkiye'deki terör olayları nedeniyle şöleni kaldırdık. Amacımız, küçücük hamsimizle tüm dünyaya Türk milletinin birlik ve beraberliğini göstermek.' ifadelerini kullandı.

İyidere Belediye Başkanlığınca organize edilen etkinliğe, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı