82.yıl hastanesinin büyük başarısı

Hımss, kâğıtsız ve dijital hastane sisteminde medikal sağlık kayıtlarının elektronik ortama aktarılmasını sağlıyor.

YÖREDEN HABER 11.06.2014 19:35:37 11 0
82.yıl hastanesinin büyük başarısı
Rize, kağıtsız hastane (HIMSS)sistemine Geçiyor

 Rize Devlet hastanesi HIMSS(healthcareınfromatianandmanagementsystemssociety) sistemine geçti.
-Hımss, kâğıtsız ve dijital hastane sisteminde medikal sağlık kayıtlarının elektronik ortama aktarılmasını sağlıyor.
-Rize İl Genel Sekreteri Sünbül: ' Türkiye`de Hımss sistemine geçen 4 hastaneden biriyiz. Avrupa`da ise yatak kapasitesi bakımından  bu sisteme geçebilen en büyük hastaneyiz. Sistem sayesinde hastanelerimizde kağıt kullanma devri sona erecek. Hekimlerimizin ve personellerimizin hata yapma olasılığı sıfıra inecek'
 Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, Türkiye`de Hımss sistemine geçen 4 hastaneden biriyiz. Avrupa`da ise yatak kapasitesi bakımından  bu sisteme geçebilen en büyük hastaneyiz. Sistem sayesinde hastanelerimizde kağıt kullanma devri sona erecek. Hekimlerimizin ve personellerimizin hata yapma olasılığı minimize olacağını söyledi.
Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Şafak Sünbül, yaptığı açıklamada, sağlık sektöründe bilgi ve yönetim sistemleri alanında global geçerliğe ve saygınlığa sahip hımss tarafından derecelendirilmek, hastanelere sürekli gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri alanında çağı yakalama olanağı vererek, uluslar arası alanda saygınlık kazanmalarını sağlıyor.' dedi.
Sünbül, 'Hasta işlemlerinin mobil ortama taşınmasıyla, bilgiye her yerden her an erişim, doğru hasta doğru ilaç eşleştirmesi, hastaya ayrılan vaktin artması ve bakım hizmetlerinin kalitesinde artış imkanı tanınırken medikal hataların azalması sağlanacak.' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı