81. Buluşma Rize’de Gerçekleştirildi…

Ankara’daki Rizeliler, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı makamında ziyaret ettiler.

YÖREDEN HABER 7.07.2016 16:16:07 46 0
81. Buluşma Rize’de Gerçekleştirildi…
Ankara daki Rizeli bürokratların 3. Rize ve 81. genel buluşması, 40’a yakın Rize’li bürokrat’ın Ramazan Bayramının ikinci gününde Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın evsahipliğin de gerçekleştirildi.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın birebir ilgilendiği Ankara’daki Rize’li bürokratların makamda gerçekleştirilen ziyaretlerinde; Başkan Kasap, Rize Belediyesi olarak yaptıkları kurum içerisindeki yenilikleri yerinde göstererek   misafirlere bilgiler aktardı.
Buluşma, Ankara’daki Rizelilere verilen akşam yemeği ile Rize Kalesi’nde devam etti. Burada Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaptığı açıklamada; “Belediye ve Rize’ye yönelik yapılan istişarelerde Demiryolu ve Feribot hizmetleri görüşüldü.  81. Buluşmada gurubumuzun istişareleri sonucunda olgunlaşıp kamuoyu ile paylaşılmasına da vesile oldu. İşte bu tür buluşmalarda hem belediyemiz hem de İlimiz açısından gurup görüşlerinin önemli olduğu kanaatindeyim” dedi.

HAVALİMANI, OVİT TÜNELİ, LOJİSTİK MERKEZ RİZE’YE YENİ BİR ATMOSFER KAZANDIRACAK…
Başkan Kasap Rize’de yapılan çalışmalara da değinerek seçim vaatleri arasında yer alan çalışmaların bir kısmını hayata geçirdiklerini söyledi. Global anlamda Rize’de hayata geçirilecek olan Havalimanı, Ovit Tüneli ve Lojistik Merkezi çalışmaları ve toplantılarına katılıp görüş belirttiğini söyleyerek bu projelerinde Rize’ye ayrı bir hava ve yeni bir Atmosfer kazandıracağını dile getirdi.
BAŞKAN KASAP CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A NE SÖYLEDİ…
Başkan Kasap Çay’dan sonra Rize’nin önünü  Turizm’in açacağını da söyleyerek şu anda Rize’yi o sürece de hazırladıklarını yapılan 5 yıldızlı Otelleri örnek vererek dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu projelerin tamamına yakınının olumlu görüşünü de ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Kasap , Eski Stadyumda yapılacak olan AVM ve kendisinin de arzu ettiği 32 katlı çay filizi figürü şeklinde yapılacak rezidans’ında Rize’nin sembolü olacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  bir toplantı esnasında söylediğini dile getirdi.

PROJELERİN SON DURUMUNU AÇIKLADI…
Mavi Şehir Sahil külliye ve diğer projelerine de değinerek; Projelerin son durumu ve  Bürokratik işlemlerin çok zor ve iki yıllık bir süreyi aldığının altını çizdi. Bursa Büyükşehir belediyesinin katkıları ile gerçekleştirilecek olan Meydan Projesi ile ilgili ise 25 Temmuzda ihalesinin yapılacağını ve inşallah yaz sonunda kazmayı vuracaklarını söyledi. Yeşil alanların Rize’de  Ziraat ve Kale’de sınırlı kaldığını söyleyen Başkan Kasap, Isırlık mevkiinde 7 kilometrelik bir alanda Kent Ormanı mesire alanı dediğimiz Tabiat Parkının da inşaatına başlandığını açıkladı. Başkan Kasap, Sahilden Ziraat’a ve yine Sahilden Dağbaşına yapılacak olan 2 Teleferik projelerinin de tamamlanması ile yap işlet devret modeli ile ihaleye çıkacaklarını söyledi. 
Buluşmada Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri İrfan Coşkun’da kısa bir açıklama yaparak görüşlerini aktarıp evsahibi Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür etti.
Yemek sonrası, Rize Kalesin’de bir süre sohbet eden misafirlere Rize manzarası eşliğinde Çay ikram edildi. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI