7 AMATÖR DAĞCI KURTARILDI!

YARDIM İÇİN MALATYA'DAN HELİKOPTER GELDİ.

YÖREDEN HABER 4.08.2013 22:51:51 13 0
7 AMATÖR DAĞCI KURTARILDI!




Kurtarma operasyonu için Malatya'dan gelen askeri helikopter sisli ve yağışlı hava nedeniyle 2 kez sorti yaptı. 3'üncü denemede helikoptere alınan gençler Hopa Limanı'na indirildi.

Askeri araçlarla Hopa Devlet Hastanesi'ne götürülen ve sağlık kontrolünden geçirilen 7 gencin daha sonra Jandarma Karakolu'nda ifadeleri alındı. Dün saat 17.00 sıralarında yola çıkan ve tırmandıkları dik bir kayalıktan inemeyince mahsur kalan gençler, yaşadıkları maceranın fotoğraflarını da cep telefonlarıyla çekti. Gençlerin geceyi derme - çatma bir çadırda geçirdikleri öğrenildi.

'TEK ENDİŞEMİZ YABANİ HAYVANLARDI'

Dağda geçirdikleri yaklaşık 24 saatlik maceranın ardından kurtarılan 7 kişiden Hasan Göktürk, 'Zor bir kayaya tırmandık. İyi tırmanan arkadaşımız ipi çıkarıyordu sağlam bir yere bağladıktan sonra biz ipe tutunarak çıkıyorduk. Yukarı çıktıktan sonra aşağıya baktık ve uçurumu fark ettik. Ben kendi kendime 'buraya nasıl çıktık' diyerek hayret ettim. Sonra yağmur ve sis bastırınca kayanın tepesinde mahsur kaldık. Jandarma'dan yardım istedik. Yerimizi cep telefonu sinyali ile tespit ettiler. Jandarma helikopteri gelerek bizi aldı.' dedi.

Göktürk, 'Tek endişemiz yabani hayvanlardı. Etrafımız açık bir yerde kaldık. Ayı gelir mi diye endişelendik. Yanımıza ayıları korkutmak için torpil almıştık. Belli sürelerle torpil atarak ses çıkardık. Gece de nöbetleşe uyumaya çalıştık.' diye konuştu.

Aykut Akyıldız ise 'Dik bir kayaya tırmandık, sonra aşağıya doğru inemedik. Jandarma'dan yardım istedik ama bize ulaşamadılar. 24 saat sonra helikopter bizi aldı.' şeklinde konuştu.(zaman 53 )

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI