5 Yıldızlı Otel İçin Son Aşamaya Gelindi

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Eski öğretmenler evinin yerinde yapılması planlana 5 yıldızlı otel için maliye bakanlığı nezdinde çalışmaları tamamlayarak son aşamaya gelindiğini söyledi.

YÖREDEN HABER 14.10.2014 20:16:30 82 0
5 Yıldızlı Otel İçin Son Aşamaya Gelindi
Rize’de ki incelemelerine devam eden Hasan Karal Rize’de yapılması planlanan 5 yıldızlı otel için eski öğretmenler evinin bulunduğu alanda incelemeler yaptı. Karal incelemeler sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Uzun zamandan beri düşünülen ve konuşulan Rize’mizin 5 yıldızlı otel ihtiyacının gündeme getirildiği tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Dolayısıyla şu anda üzerinde bulunmuş olduğumuz bu alanda 5 yıldızlı bir otelin yapım çalışmalarını başlatacağız. Bu konu da talip firmalarımızda var. Burası eski öğretmen evinin olduğu bir alandı. Eski öğretmen evinin yıkılmasıyla birlikte yaklaşık 10 bin metre karelik bir alan ortaya çıktı. Hemen bitişiğinde de eski çocuk yuvası olarak bilinen, şuanda aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü hizmet binasının olduğu alanda 5 bin dönüm yani toplam 15 bin dönümlük bir alanı turizm alanı olarak ilan ettik ve maliye bakanlığı nezdinde gerekli çalışmaları tamamladık. İnşallah kısa bir süre sonra ihale aşamasına geleceğiz. Turizm yolunda hızlı bir şekilde ilerleyen Rize’mizin bu turizm yatırımı çok ciddi ihtiyacı vardı. Burada yaklaşık bin yataklı, içerisinde kongre merkezlerinin de bulacağı uluslar arası statüye sahip bir
5 yıldızlı otelin yapılması için çalışmalar son aşamaya gelmiş durumda.” 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI