30 yıldır devam eden gelenek !

Gençler Bayram namazından sonra bir araya gelip kahvaltı yapıyor.

YÖREDEN HABER 8.08.2013 08:36:36 12 0
30 yıldır devam eden gelenek !





30 YILDIR AYNI GELENEK SÜRÜYUOR

Bayramlar insanların bir araya gelerek birlik ve dayanışma günüdür. Ramazan ve Kurban bayramları sabah camilerde namazla başlıyor. Bayramlaşma ile devam ediyor.


Pazar ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinleri sair günlerde ilçenin belirli semtlerine dağılmış ikamet etmekte iken bayram günü mahalle camiinde bir araya geliyorlar. Namaz’dan sonra ise mahalle de 30 yıldır gelenek haline gelen “Sabah Çay Kahvaltısı” faslına geçiyorlar.

Arefe günü hazırlanan börek ve çörekleri peşlerine alan gençler yaşlı dede, baba ve ağabeyleri tarafından miras kalan geleneği toplu bir şekilde kahvaltı yaparak devam ettiriyorlar.

Bu gençlere bu yıl İstanbul’dan ve Ankara’dan gelenler de katıldı. Bayram öncesi organizasyonluk görevini üstlenen Mücahid Uzun “Cumhuriyet mahallesinde bu adet bize yaşlılarımızdan kaldı.

Arife günü birbirimizle irtibata geçip bayram sabahı kahvaltı için plan yapıyoruz. Önce Tarihi eski adıyla Kilise, yeni adıyla Şehitler Camiinde namazı eda edip, yaşlılarımızla gençlerimiz kaynaşıyoruz.



Ardından Mahallemize çıkıp,önce mezar ziyareti yaptıktan sonra,kahvaltı faslına geçiyoruz. Daha sonra ise bayramlaşma programlarımız için bir dahaki bayramda buluşmak üzere ayrılıyoruz”
dedi.   

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI