30 yıldır aynı Parkı işletiyor.

Cahit Erdeniz Pazar Belediyesine ait Belediye Parkı işletmeciliği yapıyor. Mayıs ortalarında sezonu açıp Ekim ayı sonu kapatıyor. Neler yaşamıyor ki?

YÖREDEN HABER 26.04.2014 21:59:40 29 1
30 yıldır aynı Parkı işletiyor.
Aynı yerde 30 yılı aşkın Park işletmeciliği yapan Cahit Erdeniz yeni sezon hazırlıkları yapıyor.Mayıs ayı sonlarında hizmete açacak olduğu Park’ta 9 yıl önce dikilen ağaçların bakım ve onarımını yapıyor.Kaçkar53.com olarak kendisi ile işletmecilik hayatını konuştuk.Çok ilginç gelen bu sohbeti sizlerle paylaşıyoruz.
PARK İŞLETMECİLİK SERÜVENİNİZ NASIL BAŞLADI.
O, ilk yılları çok fazla hatırlamıyorum.30 yılı geçti. Bu yer birkaç kez Belediye tarafından restorasyona uğradı. Her restorasyondan sonra yine işletmeciliğini ben aldım. Artık yaşlandım. Çocuklar bu işlere bakmıyor. Merak değiller. Bildiğiniz gibi farklı işlerle uğraşıyorlar. Doğma büyüme Pazarlıyız. İşletmecilik çok zor ve zevkli bir iş. Burada çok büyük sorumluluğumuz var. Bu bilinçle işimizi yapıyoruz.
BU DÖNEMDE NELER YAŞADINIZ?
Bana burada yaşlısı ve genci Cahit Baba der. Herkes beni, bende çoğunu tanırım. Gençleri pek tanımasam da babalarını tanırım. Bu Park umuma açık bir Park. Yerli olsun yabancı olsun, Bürokrat ve siyasetçiler de gelir uğrarlar. Genç ve yaşlılarla yaşadığım birçok anılarım var. Başbakanlık, Bakanlık görevinde bulunanlar, Vekillik yapanlar da bu mekâna uğrarlar. O yüzden sorumluluğumuzu biliyoruz. Nahoş olaylara meydan vermemeye çalışıyoruz. Gençler çok değişti.
NASIL DEĞİŞTİ AÇARMISIN?
Ben buraya gelenlere özellikle gençlere nasihat ediyorum. Okul saatlerinde kızlı, erkekli birçok genç buraya geliyorlar. Aileler ve Okul Müdürleri çocuklarına sahip çıkmalıdır. Ortam çok bozuldu. Yarın çocukları farklı bir olay sonucu Emniyete düşerse bunun vebali ağır olur. Sabah okula gelen genç kız ve erkek ders saatlerinde okulu nasıl terk ediyor? Bizim zamanımızda böyle şeyler olmazdı. Sokağa düşen gençleri çok büyük tehlikeler bekliyor. Bende babayım. Aile içinde Baba, anne ve çocuk üçgeninin çok uyum içinde olması lazım. Maalesef bu Park’ta birçok olumlu güzel gelişmeler olduğu gibi, olumsuzluklar da oluyor. En az zararlı sigara artık Orta Okul sıralarındaki gençlerin ellerinde. Gerisini artık siz düşünün.
SEZON NE ZAMAN AÇILIYOR?
Artık çevre bakımı işlerini tamamlamış bulunuyorum. Zaten Kışlık değiliz.  Mayıs sonlarında başlayan sezon Yaz ayında devam edip Ekim sonlarında biter.Bu arada Çay kampanyası başlayınca zaten gelenler de azalıyor.Pazar’da Fakülte,Yüksek Okul ve diğer okullarda okuyan öğrenciler den oluşan bir potansiyelimiz var.Aileler ise hafta günleri İlçeye gelince uğrarlar. Temizliğe son derece dikkat ediyoruz. Bizi bu yönümüzle tanırlar. Kış ayında aynı hizmeti vermek için projemiz var. O gerçekleşirse daha da güzel olacak. Pazar’da böyle güzel  dinlenme yer yok denecek kadar azdır.O bilinçle görevimizi bu zamana kadar taşıdık.Ömrüm vefa ettiğince de devam edecek. 

Anahtar Kelimeler:
sezgin t.
26.04.2014 22:50:45
abimize teşekür ederim ..benim merak ettiğim birşey var orda bulunan çocuk parkının bakım ve temizliği özellikle cafenin açık olmadığı sezonda kim tarafından yapılıyor ... yaklaşık 1 ay önce cocuğumu getirdim parkın etrafı bira şişeleri çöplük gibiydi..

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı