30 EYLÜL PAZAR, PAZARLILAR GÜNÜYDÜ

30 EYLÜL PAZAR, PAZARLILAR GÜNÜYDÜ

YÖREDEN HABER 1.10.2018 11:35:31 117 0
30 EYLÜL PAZAR, PAZARLILAR GÜNÜYDÜ

ANKARA DA PAZARLILAR TOPLU PAZAR GEÇİRDİ.

Ankara Pazarlılar Derneğinin düzenlediği Rize Pazarlılar Tatil Dönüşü Kahvaltıda Buluşuyor Etkinliği Pazarlıların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Katılan davetliler arasında vekillerimizden Mehmet Bekaroğlu’nun yanı sıra Pazar da görev yapmış kaymakamımız Selçuk Aslan ve Yarbay Ömer Godoman da vardı.

Dernek başkanı Selahaddin Bal yapmış olduğu açılış konuşmasında “Bizler 1000 kmden topraklarını terk ederek doyduğumuz yerde yaşayan Pazarlılar olarak birlik beraberlik ve dayanışma duygusu geliştirerek örf adet gelenek göreneklerimizi yaşamak yaşatmak ve gelecek nesillerimizi Rizelilikle donatabilmek için kurulan ve faaliyetlerini gösteren hemşeri derneğiyiz.

Derneğimizin temel amacı hemşerilerimiz arasında hüznün ve sevincin ortak yaşanmasına sağlamak dayanışma ve yardımlaşmayı geliştirmek cenazelerimize ortak omuz vermek horonumuzda ellerimizi ortak bütünleştirmektir. Bunun için varız. Gelecek nesillerimizi Rizelilikten kopmadan kültürümüzden kopmadan yetiştirebilirsek gelecek nesillerimiz Rizeli kalacaktır.

Programımıza katılan adını zikredemediğimiz tüm misafir ve hemşerimize teşekkür ederiz.”dedi.

Ayrıca ;'Pazarlı Araştırmacı yazar Hikmet Haberal açtığı sergide kitaplarını imzaladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI