3. DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

3. DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

YÖREDEN HABER 18.07.2018 08:41:18 5 0
3. DÖNEM İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI
Rize İli 2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Bektaş Başkanlığında yapıldı.
Üçer aylık dönemler halinde gerçekleştirilen, kamu kurum-kuruluşlarınca yürütülen ve planlanan yatırımların değerlendirildiği, 2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığında yapıldı.
Rize Valiliği Ayder Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve sekretaryası İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen toplantıya, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, toplantının açılışında yaptığı açıklamada; bir önceki koordinasyon toplantısından bu yana ülkemizde çok kapsamlı değişikliklerin olduğunun altını çizerek, “24 Haziran’da yapılan seçimler sonrası ‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ diye telaffuz ettiğimiz olgu artık yürürlüğe girmiştir. Yapılan bu değişiklikle, herkesin kendi işini daha hızlı, daha ciddi ve daha kısa sürede tamamlaması amaçlanmaktadır. Bunun için gerekli yasal düzenlemeler Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri ile hayata geçiriliyor, bakanlıklar birleştiriliyor” şeklinde konuştu.
Yeni sistemle amaçlanan daha hızlı ve verimli çalışma ortamının sağlanması için koordinasyonun gerekli olduğunu belirten Vali Bektaş, “İşte bu yüzden üçer aylık dönemler halinde bu koordinasyon toplantılarını yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantı yeni dönemin ilk toplantısı olma özelliğini taşıyor. Umarım Rize için Ülkemiz için hayırlara vesile olur” dedi.
Vali Bektaş, yaptığı açıklamaların son bölümünde, dönem içerisindeki kamu yatırımlarının sektörlere göre dağılımını da özetledi. Bu anlamda yatırımların; ulaştırma sektöründe 425,4 milyon, tarım sektöründe 49,8 milyon, enerji sektöründe 2,7 milyon, sağlık sektöründe 288 bin, eğitim sektöründe 102,5 milyon, turizm sektöründe 12,9 milyon, imalat gıda sektöründe 12,9 milyon, konut sektöründe 13 milyon ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 23 milyon TL. olduğunu belirtti.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.
Valilik

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı