25 Kişiye Sertifikaları Törenle Verildi.

Artvin’de işaret dili kursunu başarıyla tamamlayan 25 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

YÖREDEN HABER 11.05.2016 11:15:34 28 0
 25 Kişiye Sertifikaları Törenle Verildi.
Kadın Girişimciler Kooperatifi’nde düzenlenen sertifika törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Karameşe, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, Artvin Engelliler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz ile kursiyerler ve davetliler katıldı.

Sertifika töreni, saygı duruşunun ardından kursiyerler tarafından sessiz işaret diliyle İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Artvin Engelliler Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce “Eğitim Her Engeli Aşar” sloganı kapsamında açılan ve 3 ay süren kursun öğretmenliğini Emine Elagöz yaptı.

Kursa, duyma engellilerle iletişim içinde olan memur, noter, çağrı merkezi personeli, tüketici hakem heyeti personeli, sağlık görevlisi, gazeteci ve ev hanımları katıldı.

Artvin Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz törende yaptığı konuşmasında, yıllarca fark edilmeyen ama toplumda büyük bir sorun olan işaret dilini toplumun her kesimine öğreterek, önemli bir farkındalık yarattıklarını söyledi.

Engelli vatandaşlara yönelik olarak toplumsal sorumluluk hissetme ve görev alma bilinci ile kurs açtıklarını belirten Ersöz,” Burada kursiyerlerin istekli olması, katılması ve paydaş kuruluşlarında desteğinin önemi çok büyüktür. İşaret dili ile artık konuşabilecek kadar gelişen kursiyerlerimize, kurs öğretmeni Emine Alagöz’e teşekkür ediyorum. Bize paydaş olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Bu kursun açılmasına vesile oldular. İşaret Dili kursuna katılan kursiyerlerimizin çoğu kamu kurumlarında, özel kuruluşlarda çalışıyor. Bu arkadaşlarımız iş hayatında sağır ve dilsiz insanlarla karşılaşıyor. Bundan sonra onlarla rahatça konuşacaklar ve iletişim sorunu ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Artvin Valisi Kemal Cirit burada yaptığı konuşmada; her bireyin birer engelli adayı olduğunu belirterek, Artvin’de 2 bin 500’ü aşkın engelli vatandaşa evde bakım hizmeti verildiğini söyledi.

Türkiye’de nüfusun yaklaşık % 12’si engelli vatandaşların oluşturduğunu ve bütün engelli vatandaşları çok önemsediklerini ifade eden Cirit, “Artvin’de ise nüfusun yaklaşık % 7 oranında engelli vatandaşımız var. İlimizin bir dezavantajı var. Özellikle fiziksel engellilerimiz için coğrafi konumundan kaynaklanan bir zorluğu var. Valilik ve Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın yaşam refahını kolaylaştırmak amacıyla bazı projelerimiz var. Ayrıca Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin il ve ilçelerdeki hastanelerde engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak çalışmaları var. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz de aynı şekilde engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla kurumsal çalışmaları var. Yani tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız başta sokak ve caddeler olmak üzere engelli vatandaşlarımıza hizmet noktasında üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek için seferber olduk” dedi.

Vali Cirit, engelli vatandaşlara gerek sevgi gerekse eğitimlerine katkı sunma noktasında gereken hassasiyeti tüm kurum ve kuruluşlar olarak göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Cirit, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere, kurs öğretmenine ve Artvin Zihinsel Engelliler Derneği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Törenin sonunda Vali Cirit ve protokol üyelerince günlük yaşantıda işaret dilini kullanırken gerekli ayrıntıların öğretildiği kursunu başarıyla tamamlayan 25 kursiyere sertifikaları verilmesiyle sona erdi. 
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI