23 Nisan Coşkusu Salona sığmadı

23 Nisan Coşkusu Salona sığmadı

YÖREDEN HABER 23.04.2019 13:21:48 188 0
23 Nisan Coşkusu Salona sığmadı

Ali Akyıldız (Kaçkar53.com) PAZAR

PAZAR-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99.yıl kutlamaları tüm ülke genelinde olduğu gibi Rize’nin Pazar ilçesinde de dolu dolu kutlandı.

Sabah 09.00 da Pazar Demokrasi Meydanında Çelenk koyma ile başlayıp, Makam ziyaretleriyle devam edip 09.30’da Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonunda geniş katılımla devam eden kutlamalar renkli sahneler ve öğrencilerin gösterileriyle devam etti.

Salondaki toplantıya Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Garnizon komutanı Coşkun Yaşar Kurteş, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, Ziraat ve Doğa Bilimler Fakültesi Dekan yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Handan Karaoğlu, Yüksekokul Müdürü Prof.Dr. Adil Bakoğlu, İlçe jandarma komutanı Zeki Alican Tanık, kurum amirleri, STK temsilcileri, Siyasi Parti temsilcileri, Pazar’da eğitim hizmeti veren İlk/Orta Okul Öğrencileri, Öğretmenler ve kalabalık vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlamalar Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti. Şiirin okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler ile devam etti. Halk oyunlarının ardından tören sona erdi.

Törenin ardından Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa ve kurum amirleri öğrenci ve öğretmenlerle günün anısına fotoğraflar çektirdiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI