21 İlde yapılacak METEK Projesi Trabzon'da

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulunda toplantı düzenlendi.

YÖREDEN HABER 4.04.2014 19:29:01 31 0
21 İlde yapılacak  METEK Projesi Trabzon
Uluslararası Düzeyde Mesleki ve Teknik Eğitimde Mükemmellik belgesi EDEXCEL sahibi KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO’da, METEK Uzmanı Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behçet Oral, MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ömür Turhal, Öğr. Gör. Cahit Soysal, Bölüm Başkanları, Öğretim Elemanları ve idari personelin katılımı ile düzenlenen toplantıda Kalite Yönetim Standartları ile ilgili MYO Müdürlüğünün mevcut durumu değerlendirildi.

Çalışma kapsamında; KTÜ Sürmene Abdullah Kanca MYO bünyesindeki Mekatronik, Gemi Makineleri, Elektroteknik, Elektrik, CAD/CAM Tasarım ve Bilgisayar Laboratuarlarında incelemeler yapıldı. Akademik ve idari personel ile proje çerçevesinde görüşmeler gerçekleştirildi. MYO öğrencileri ile sınıf içi ve sınıf dışı görüşmelerin gerçekleştirildiği çalışma sonunda tüm akademik ve idari personelin katılımı ile öz değerlendirme toplantısı yapıldı.

Mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getirmeyi hedefleyen METEK Projesi Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kilis, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Siirt, Trabzon, Van ve Yozgat olmak üzere 21 ilde uygulanmakta.

MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Uluslararası Düzeyde Eğitimde Mükemmellik belgesi EDEXCEL sahibi KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulumuzda Elektrik Programı, Elektronik Teknolojisi Programı, Makine Programı ve Mekatronik Programında eğitim verilmekte olup, Gemi İnşaatı Programımıza 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alınacak. MYO bünyemizde Gemi Makinaları İşletme Programı açılması çalışmalarımız da devam etmektedir.” Dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI