2 Bin kişiye yeni iş açılıyor

Avcı’dan Müjde “TYP kapsamında 2 Bin Kişi İstihdam Edilecek”

YÖREDEN HABER 25.02.2017 17:50:44 25 0
2 Bin kişiye yeni iş açılıyor
AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı Toplum Yararına Projesi kapsamında (TYP) Rize İş kur müdürlüğünce 2 bin kişinin istihdam edileceğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan il başkanı Avcı toplum yararına programı kapsamında Rize’de çeşitli kamu kurumlarına , bakım onarım çevre düzenlemesi ve temizlik amacıyla 2 bin kişinin alınacağını ifade ederek alımların kurayla olacağını vurguladı.

İl başkanı Avcı başvuruların 27.02.2017 – 03.03.2017 tarihleri arasında iş kur müdürlüğüne şahsen ya da kurumsal web adresi www.işkur.gov.tr adresinden internet ortamından yapılacağını belirterek, “ ayrıca ilçelerde ikamet eden vatandaşlarımız Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin İkizdere, Kalkandere ve Pazar belediye başkanlıklarından; Çayeli, Hemşin, İyidere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarındaki hizmet noktaları aracılığı ile başvurularını yapabileceklerdir.” Dedi.

İl başkanı Avcı toplamda 2 bin kontenjan için seçim yönteminin % 100 kura olacağını belirterek, “ programa katılamaya hak kazanan vatandaşlarımızın çalışma tarih aralığı 15.03.2017-15.09.2017 dir. Başvuracak vatandaşlarımız için işkur’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almama ve öğrenci olmamak gibi şartlar vardır. Ayrıca daha önce 18 ay aynı kuruluşla düzenlenen TYP’lerde çalışan adaylarla ilgili mevzuata göre programa dahil edilmeyecek olup, farklı kurumlarla düzenlenecek programları takip etmelerini öneriyoruz.” Dedi

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı