2-5 Ton Hamsi ikram edildi.

Rize Belediyesi, “Martı Çığlıklarındaki Gri Lezzet” sloganıyla Gündoğdu limanında bu yıl 2. Hamsi İkramı etkinliği düzenleyerek vatandaşlara 2,5 ton hamsi ikramında bulundu.

YÖREDEN HABER 24.12.2016 17:52:49 24 0
2-5 Ton Hamsi ikram edildi.
Rize Belediyesi tarafından geçen yıl 1.’si düzenlenen Hamsi Festivali, bu yıl ülkemizde yaşanan terör eylemleri sonucu şehit düşen askerlerimiz nedeniyle 2. Hamsi İkramı olarak değiştirildi. Rize Gündoğdu limanında gerçekleştirilen Hamsi ikramı etkinliğine katılım yoğun olurken Rize Belediyesi tarafından 2,5 ton hamsi pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Ayrıca alanda bulunan ÇAYKUR Tırı vatandaşlara sıcak çay ikramında bulundu.

Hamsi ikramı etkinliğine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt,TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdul Baki Fil, Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi topluluğundan oluşan 80 kişilik öğrenci grubu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışı Şehitlerimizin ruhu için okunan Kur’an-ı Kerim ile başlarken İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından şehitlerimiz için dua edildi.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan Hamsi Şöleninde Protokol tarafından temsili olarak denize ağ atılarak, Halat Çekme, Kano, Hamsi Yeme ve Kayık yarışları yapıldı. Yapılan yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından takdim edildi.
Etkinlik sonunda alanda bulunan vatandaşlar Rize Belediyesine ait Dursun Kaptan isimli Vapurla ücretsiz olarak deniz gezintisi yaptılar.

Hamsi Şöleninde Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ev sahibi olarak selamlama konuşması gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Kasap konuşmasında, “Malumunuz son zamanlarda hain terör örgütlerinin hainliklerine karşı ülkemizde dik bir duruş sergileyerek Ordumuz Emniyet güçlerimiz ve Milletimiz olarak mücadelemiz devam etmektedir. Bu manada şehitlerimize Alahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Tek amaçları yapmış oldukları haince saldırılarla bizlerin bir arada bulunmasını engellemek olduğunu biliyoruz. Buna rağmen daha fazla kenetlenerek bu gibi organizasyonlarla bir arada bulunuyoruz. Geçen yıl yapmış olduğumuz Hamsi Şölenimizi bu yıl farklı formata dönüştürerek eğlence kısmını iptal ettik ve Şehitlerimiz için bugün burada dualarda bulunduk.

Türkiye’nin yeni bir değişim dönüşümün içerisinde olduğunu anlayamayan insanlar maalesef yapılan projeleri de anlayamamaktadır. 2,5 yıldır üzerinde çalışmış olduğumuz 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı projemizin inşaat çalışmaları başlamış olup, içerisinde bulunan Atatürk Heykeli’nin yeni tören alanı olan Valilik binası önüne taşıma işlemini gerçekleştirdik. Atatürk Heykeli daha önce zaten Eski Valilik binası önündeydi ve yeni Valilik binası yapılırken meydana taşınmıştı. Paydaş kurumlarla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda meydanda artık daha resmi törenler yapılmayacağı için Heykeli yeni tören alanı Rize Valiliği önüne taşıdık. Fakat gördük ki bazı kesimler tarafından bu taşıma işlemi çarpıtıldı ve faklı boyutlara çekildi.
Rizelilerin vatanseverliği, Atasına olan saygısı tartışılamaz, kimsenin bunu test etmesine müsaade etmeyiz. Bu çalışmayı farklı noktalara taşıyan kişilerin şehrimize yönelik yapmış oldukları çirkin yakıştırmaları şiddetle kınıyoruz. Amaçlarına ulaşamadılar ve hiçbir zaman ulaşamayacaklardır.
Bu güzel atmosferin burada oluşturulmasında emeği geçen herkese ve buraya katılım sağlayan siz değerli halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerine yer verdi.







 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı