15 Temmuz Şehitleri unutulmadı

Yusufeli Belediye Meclisi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Yusufelili özel harekat polisleri Dursun Acar ve Erol İnce’nin isimlerini ilçe merkezindeki parklara verildi.

YÖREDEN HABER 14.01.2017 14:53:41 13 0
15 Temmuz Şehitleri unutulmadı
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-YUSUFELİ

Yusufeli Belediye meclis üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla Arıklı Mahallesindeki parka Şehit Dursun ACAR Parkı, Kazahora’da bulunan parka ise Şehit Erol İNCE Parkı ismi verdi.  15 Temmuz Şehitlerinin isimleri bu şekilde yaşatılarak onların yaptıkları kahramanlık ve fedakârlıklar her zaman hatırlanacak.

Yusufeli Belediyesi daha önceden de Şırnak merkezde yaralanarak gazi olan Özel Hareket Polisimiz Mehmet Yazıcı’nın, Şırnak'ın Cizre ilçesinde roketatarlı saldırıda şehit olan Salih Hüseyin Parça’nın ve Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Soner Ateşsaçan’ın ismini ilçe merkezindeki parklara vermişti.

Şehit Erol İNCE Kimdir?
Şehit Erol İNCE 1 Eylül 1968 tarihinde Yusufeli’nde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Yusufeli'de tamamladı. Askerliğini Kayseri’de Komanda olarak yaptı. 1994 Yılında Kars Kağızman’da özel harekât polisi olarak göreve başladı. Daha sonra 1997 yılında Ankara Gölbaşı’ında çalıştı. Erbil, Bağdat, Sur ve Nusaybin’de dış görevlerde bulundu. Mardin ve Batman’da görev yaptı. 2014 yıllında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı’nın koruma ekibinden yer aldı. Daha sonra Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına atandı. 15 Temmuz 2016 Cuma Gecesi Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına fetönün askerleri tarafından ikinci defa jetlerden yağdırılan bombalar sonucunda şahadet şerbetini içti. Şehit Erol İNCE evli ve iki çocuk babasıdır.

Şehit Dursun ACAR Kimdir?
Şehit Dursun ACAR 26 Mayıs 1972’de Artvin Yusufeli ilçesi Küplüce Köyünde doğdu. Çocukluğu ilköğrenimine başlayıncaya kadar köyünde geçti. İlköğrenimini Köyündeki Cilat ilkokulunda 1978-79 öğretim yılında başladı. Babasının görevi nedeniyle 1980-81 öğretim yılında Artvin 7 Mart ilkokuluna nakil edildi. 1983-84 öğretim yılında Artvin 50. Yıl Ortaokulunda başladı. Lise öğrenimini Artvin Kazım Karabekir Lisesinde 1986-87 öğretim yılında başlayıp 198-89 öğretim yılında bitirdi. Öğrenciliği Ortaokulda ve lisede başarılı idi. Sınıflarını takdir ve teşekkürle geçti. İl ve bakanlık düzeninde okullar arası yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceleri vardır. Spor ve halk oyunlarına ilgi duyardı. Sporda hentbol dalında ve halk oyunları dalında birincilikleri bulunur.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisat Fakültesi 10.09.2001 tarihinde bitirdi. Üniversite eğitimini sürdürürken Polis Memurluğu sınavlarına katıldı, kazandı ve Özel Harekât Polis Memurluğu kursuna katıldı. Kurs bitiminde 1993 yılında Erzurum’da Özel Harekât Polis Memuru olarak göreve başladı. Askerliğini Bosna Hersek’te 1975/4 tertip ve kısa süreli olarak yaptı. Askerlik dönüşü yine Özel Harekât Polis Memuru olarak görevine devam etti. O arada yine Polis Memuru olarak Afganistan’a gitti. Dönüşünde komiser yardımcılığı sınavlarına girdi, kazandı. kurslarına katıldı. 30.06.1999 tarihinde kursu bitirdi. Komiser yardımcısı olarak Kars’ta göreve başladı. İzmir’de Trabzon’da çalıştı ve tekrar Erzurum’a döndü. 2014 yıllında Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına 3. Sınıf Emniyet ve Şube Müdürü olarak atandı. 15 Temmuz 2016 Cuma Gecesi Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığına fetönün askerleri tarafından ikinci defa jetlerden yağdırılan bombalar sonucunda şahadet şerbetini içti. Şehit Dursun Acar evli ve iki çocuk babasıdır.
 
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı