15 TEMMUZ ŞEHİDİ DURAL, KABRİ BAŞINDA ANILDI

15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında, darbecilere direnirken yine darbeciler tarafından açılan ateş sonucu Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Rize-Pazarlı Erhan Dural kabri başında dualarla anıldı.

YÖREDEN HABER 16.07.2018 07:05:27 45 0
15 TEMMUZ ŞEHİDİ DURAL, KABRİ BAŞINDA ANILDI
Pazar-Rize Valiliğince düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında, şehit Dural'ın Pazar İlçesi Orta Irmak Köyü Rurallar Mevkiindeki kabri ziyaret edildi.
Şehidin babası Kazım ve annesi Ayşe Dural, oğullarının mezarına kırmızı gülleri bıraktığı törene, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Pazar Kaymakamı Hamza Özbilgi ve Şehit Dural’ın ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam eden programda Rize Valisi Erdoğan Bektaş, farklı duygular yaşadığını belirterek, “Bu şekilde topraklar vatan oluyor. Buralara kök salıyoruz. Buraların tapu senetleri böyle çıkıyor. Şehit Erhan Dural burada bu tapu senedine sarsılmaz bir mühür daha çakmış oldu. Ebediyen var olmaya devam edeceğiz. Bu hain darbe girişimine kalkışanlar varlığımıza ve bağımsızlığımıza başkaları adına göz dikerek bu acıları bize yaşattı. Milletimiz de bu kurulan kumpası bozmayı bildi ve bunu dün Çanakkale’de olduğu gibi bugün de bir kez daha dünyaya gösterdi.' diye konuştu.
Bin yıldır bu topraklarda varız ve olmaya da devam edeceğiz.
Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak da 15 Temmuz'un bir kahramanlık destanı olduğunu belirterek, “Bin yıldır bu topraklarda varız ve ebediyete kadar var olmaya devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI