10 Yıl su gibi geçti anlamadık

Engelleri ne olursa olsun gönüllerini bir edip on yıldır mutlu evlilik sürdüren görme engelli çift İkram Şengül ve sevgili Eşi Sultan Şengül mutluluğunun yıl dönümü olan 20 Haziran 2014 ‘de eşiyle birlikte Artvin Kadın Girişimciler

YÖREDEN HABER 23.06.2014 07:33:42 86 0
10 Yıl su gibi geçti anlamadık
Artvinli Sultan- İkram Şengül çifti, Trabzon’da ikamet ederken festival nedeniyle geldikleri memleketinde aile ziyaretinde bulundu. İkram ve Sultan Şengül çiftinin evliliğinin temellerinin atılmasına vesile olan ve her süreçte destekleyen Artvin Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz’ü ziyaret ederek onuncu yılı beraberce kutladılar.

Artvin Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz yaptığı açıklamada, “ Derneğimiz engellilerin her alanda desteklenmesi için kurulmuş aktif bir dernektir. İkram kardeşimiz 2004 yılında derneğimize müracaat ederek, Artvin Ortaköylü olan sevdiği kız ile evlenmek istediğini söyledi. Gönlünün sultanını istemek için bizi elçi kıldı. Biz yönetim olarak Sultan kızımızın ailesine elçi gittik ve Allahın emriyle istedik. Kızımız Sultan ile İkram on yıl önce hayatlarını yine bizim tanıklık ettiğimiz düğün organizasyonunda kına gecesi yaparak yaşadıkları İle Trabzon’a yolcu ettik. Düğünleri Trabzon’da oldu. O gün bugündür çocuklarımız mutlu bir beraberlik yürütmektedirler. . Bu mutlu tablodan bizlerde nasibimizi alarak çok mutlu olmaktayız.

İkram hayalindeki Sultanını buldu. Bir eşin sorumluluğunu ve evin geçimini tek başına alarak kimseye muhtaç olmadan yürütmektedir. Ben bu anlamda İkram kardeşimi kutluyorum. Tabiî ki Sultan kızımızı da evi dişi kuş yapar, her türlü zorluğa rağmen görme engelli olmalarına rağmen hayatlarını idame ettiriyorlar. Sultan ve İkram’ın hayata sıkı sıkıya bağlı ailelerinden uzakta yaşayarak mutlu tablo çiziyorlar, darısı diğer engelli kardeşlerimizin başına.

Her sağlıklı gibi engellilerimizin de yuva kurma hayat arkadaşını bulmaları bunlarında hakkı. Yaşam engellilerimiz için sağlamlara göre daha da mücadeleci bir süreçtir. Toplum olarak onların gönül gözüyle gördüğü yaşamı biz açıkgözümüzle evlilikteki hassas dengeyi kuramamaktadırlar. Evliliği yürütmek başlı başına sanattır. Derneğimizin ilk evlendirdiği engelli çifti olan sultan ve İkram Şengül çiftinin on yıldır mutlu bir birlikteliğinde dolayı bende çok mutluyum Bugün ziyaretimize gelerek beni daha da mutlu ettiler kendilerine çok teşekkür ediyorum.”
dedi.
Evliliğinin 10 yılını değerlendirene görme engelli sanatçı İkram Şengün Artvin Engelliler Derneği’ne ve Başkan Ersöz’e teşekkür ederek; Hatice Ablamıza, pardon annemize çok teşekkür ediyorum. Bu yuvanın kurulamasında Artvin Engelliler Derneği’nin çok büyük katkısı vardır. Tabii ki evlilik güzel bir müessesedir. Bizim toplumumuzda aile kutsaldır. Ama bir gerçek da vardır ki geçim zordur. Fedakârlık gerektirir. Çiftler bu zor günlerde birbirlerine destek olmalıdır. Biz de bunu yapmaya gayret ediyoruz. Ben tüm evlilere Allah kolaylık versin, ömür boyu mutluluklar diliyorum.”dedi.
 08 haber(Artvin)

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI