10. KAPİSTONA ZİRVE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10. KAPİSTONA ZİRVE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YÖREDEN HABER 8.05.2019 08:14:53 42 0
10. KAPİSTONA ZİRVE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayati Akbaş

ARHAVİ-Arhavi’de 10.’ su düzenlenen Kapistona Zirve Doğa yürüyüşü etkinliğine Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu katıldı.

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 10.’ su düzenlenen Kapistona Zirve Doğa Yürüyüşü etkinliğine; Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu ve Eşi, Belediye Başkan Vekili Mustafa Kemal Tatar ve Eşi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Nurullah İnanç ve Çoruh Üniversitesi Öğrencileri ve Turizm Derneği Üyeleri olmak üzere gencinden yaşlısına çok sayıda doğasever katıldı.

Arhavi Turizm Kültür ve Folklor Derneği Başkanı (ARTUD) Refik Lakerta ve Arhavim.Net ‘in katkılarıyla düzenlenen 10. Kapistona Zirvesi Doğa Yürüyüşüne; Cumhuriyet meydanında toplanan doğaseverler araçlarla Güngören köyüne hareket ederek, buradan el değmemiş doğal güzellikler içerisinde ve harikulade manzaralar eşliğinde Kapistona Zirvesinin kalbine, yürüyüş gerçekleştirdiler.

Katılımcılar ayrıca mola verdikleri doğa harikası yerlerde, Arhavi Kültürünü yansıtan yiyeceklerden tadarken, katılımcılar arasında makara düzeneğine bağlı su kovası çekme yarışması düzenlendi ve horon eşliğinde hoşça vakit geçirdiler.

Arhavi Kaymakamlığınca yapılan açıklamada; “İlçemizin değerlerini ortaya çıkartmak adına; etkinliğe destek olan, emek veren, tüm doğasever derneklere, katılımcılara teşekkür ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI