10 BİN YAVRU ALABALIK BIRAKILDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2004 yılında başlatılan 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması' uygulama projesi kapsamında Artvin’i

YÖREDEN HABER 5.10.2017 10:10:05 42 0
10 BİN YAVRU ALABALIK BIRAKILDI
Alabalık salıverme etkinliğine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürü  Yunus Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Köy Muhtarı Osman Yalçın,  ve köylüler katıldı. 

Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2004 yılında başlatılan 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması' uygulama projesi kapsamında Artvin’de bugüne kadar 3 milyon 500 bin adet yavru alabalığın ormaniçi sularla buluşturulduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir; “Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak ormaniçi sularını alabalıklandırılması projesi kapsamında bugün Yusufeli ilçesine bağlı Taşkıran köyünün deresine 10 bin adet kırmızı benekli yavru alabalık salıverdik. 2017 yılı içerisinde Yusufeli Barhal, Şavşat Meydancık Papart Deresi, Şavşat Mansurat Deresi ve Bilbilan Karagöllerinde alınan anaç alabalıklardan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Trabzon Şube Müdürlüğü Altındere Vadisi Maçka Alabalık üretim tesislerinde üretim gerçekleştirilerek, Barhal Deresine 185 bin, Papart Deresine 165 bin Mansurat Deresine 130 bin ve Bilbilan Karagöllerine 90 bin adet olmak üzere toplam 570 bin yavru alabalık salımı gerçekleştirilmiştir. Bu projedeki amacımız derelerimizde azalan alabalık popilasyonu artırmaktır. Aynı zamanda gelecek nesillere kırmızı benekli alabalığın aktarılmasını sağlamaktır” dedi.

Ardından Vali Doğanay, Başkan Kocatepe ile Aydmir ile kurum amirleri Taşkıran Deresine 10 bin adet yavru kırmızı benekli alabalığı salıverdi.
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI