“Siz ey iman edenler! Sarhoşluk veren her şey, tüm şans oyunları, Allah’tan başkasına kurban sunmak ve gelecek hakkında kehanette bulunmak şeytan işi pisliklerden başka bir şey değildir. O halde bunlardan kaçının ki ebedi mutluluğa erişebilesiniz.”(Maide: 5/90)
“Ey iman edenler!”
“Ey iman iddiasında bulunanlar!”
“Mümin olduğunu gönülden kabul edenler!”
Allah’tan bir sesleniştir bu ayet iman edenlere yönelik. Çünkü iman iddiasında bulunmak basit bir iddia değildir.
İman edenler Allah’ın kelamını (haşa) ninni dinler gibi dinleyemez.
İlahi mesaja alelade bir söz muamelesi yapamaz.
Emir ve yasaklara kayıtsız kalamaz.
İman eden mümin bu iddiasını yaşam biçimiyle ispat etmek zorundadır. Düşünce, söz ve davranışları iman ettiği değerlerle çelişmemelidir.
“Sarhoşluk veren her şey, tüm şans-talih oyunları… Şeytan işi birer pisliktir…”
Bulaştığında yıkanmakla çıkmaz. Ovalamakla dökülmez. İmana zarar verir. Müminin en kıymetli hazinesini yok eder. Tüm iman iddialarını çürütür. Mümini savunmasız bırakır. Hesabı verilemez bir akıbete sürükler.
“Tüm bu çirkin işlerden kaçının ki, ebedi mutluluğa ulaşabilesiniz!”
Ebedi mutluluğa talip iseniz şans ve talih oyunlarından uzak durunuz!
İçki, kumar, Toto, loto, iddia, at yarışı, milli piyango vs. her ne kadar emeksiz para kazanma yolu varsa hepsini Rabbiniz yasaklamıştır. Uzak durunuz!
“Toplu isyan gecesi” olan yılbaşında, bu isyanın bir parçası olmayınız!
İsyan kervanına katılmayınız!
“Ey insanlar! Şüphesiz Allah’ın vaadi gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın! Sakın çok aldatıcı (şeytan), Allah’ın bağışlayıcılığını ve merhametini ileri sürerek sizi aldatmasın!”
“Andolsun ki şeytan, sizin apaçık düşmanınızdır. Öyleyse siz de onu düşman olarak görün! Çünkü o kendi yandaşlarını ancak ateş ehlinden olmaya çağırır.”(Fatır: 35/5-6)
Nefis ve şeytanın iğvasına kapılıp sakın şöyle demeyin!
“Dünyada günah işlemeyen mi var? Hele bir çıksın sonra düşünürüz? Şansımızı bir deneyelim istedik! İşlediğimiz bunca haram varken işlemediğimiz bir bu kalsın! Bir kere denemekle ne olur?”
Dikkat edin!
İmtihan piyango biletine para vurduktan sonra değil, elinizi cebinize atıp bileti cebinize koyduğunuzda başlamış ve bitmiştir. Biletinize vursa da vurmasa da kaybettiniz demektir.
Toto, loto vb. kuponu doldurmaya başladığınızda imtihanınız başarısızlıkla sonuçlanmış ve kaybetmişsiniz demektir.
Ve unutulmamalıdır ki, “günahı savunmak” günah işlemekten çok daha büyük bir günahtır. Sahibini imansız bir hale düşürür.
İşlenen günahı izlemek o günahı işlemek gibidir.
İşlenen bir günaha kulak vermek o günaha ortak olmaktır.
Mümin için çözüm: Tövbe etmektir. Tövbe günahtan vazgeçmektir. Pişmanlık duymak, kusurunun farkına varmaktır.
Tövbe, cebindeki kuponu, bileti yırtıp atmaktır. Bir daha bu duruma düşmemeye karar kılmaktır. Müslümana yakışmayan davranışlardan uzak durmaktır.
“Ve sen öğüt vermeğe devam et! Çünkü gerçekten hatırlatmada bulunup öğüt vermek müminlere fayda verir.”(Zariyat: 51/55)
Rabbim geçen yılın hesabını verebilmeyi nasip eylesin! 2017 yılının kulluk yolculuğumuzda hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. 

Yolcu
26.12.2016 23:07:12
i̇mtihan piyango biletine para vurduktan sonra değil, elinizi cebinize atıp bileti cebinize koyduğunuzda başlamış ve bitmiştir. biletinize vursa da vurmasa da kaybettiniz demektir. teşekkürler kaçkar53, teşekkürler hocam

H.çokokumus
6.01.2017 16:20:20
i̇nsAllah millet olarak bunun farkina varirizda bu yanlislardan kurtuluruz. cok onemli bir konuyu ele alarak hocam bizi aydinlattiniz elinize emeginize saglik

YILBAŞI: TOPLU İSYAN GECESİ!

Yusuf KAMBUR

26.12.2016 17:53:11

19