Yeşil yol için 6 il kapsama alındı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş Yayla Turizmi için ümit verici açıklamalarda bulundu. Artvin İli Turizm Master Projesi’nin (2009) yapılmasından sonra, İlimizde Turizm Master Projesi doğrultusunda yapılan çalışmalarla ilgili,

YAYLALARIMIZ 10.07.2014 15:46:39 49 0
Yeşil yol için 6 il kapsama alındı
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, 2008 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Ana Tema “Yayla Turizmi” düşüncesinden hareketle Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu ve Gümüşhane illerini içine alan 6 ilde Turizm Master Projeleri’nin yapılması kararı alındı. Bu karar doğrultusunda Artvin İli Turizm Master Projesi hazırlattırılarak kamuoyumuzla paylaştırılmıştı dedi.

Ateş, “Planın ana vizyonu, Kaçkar ve Karçal Dağları ile Çoruh Nehri’ne sahip olan Artvin’in, Türkiye’de eko-turizmin ve kültürel turizmin geliştiği ve gelişeceği en önemli kesimlerden birisi olmasıdır. Yine, insan kaynaklarını yıllar önce geliştirmeye başlayan Artvin’in, çağdaş turizm anlayışı bağlamında, sürdürülebilir, doğaya ve insana duyarlı ve saygılı turizmin öncüsü olmaktır.” dedi.

Artvin İli coğrafi 7.436 km² yüz ölçümüne sahip olduğunu ifade eden Ateş konuşmalarının devamında; “Artvin, sınırları içerisinde 3 (üç) Milli Park ile 1 (bir) Biyosfer Rezerv alanını barındırmaktadır. Turizm Master Planı ile ilimizin el değmemiş doğasını korumak ve eko-turizme açmak hedeflenmektedir.

Projenin, Karadeniz Bölgesi ve ilimizde hazırlatılmasının ana gayesi; bölgemizin ve ilimizin turizm potansiyelini tespit etmek, kısa, orta ve uzun vadede yapılacak işleri bir plan doğrultusunda gerçekleştirmek ve gelen yerli ve yabancı turistlerin bölgede kalış sürelerini artırmaktır.

2009 yılında tamamlanan Turizm Master Projesi çerçevesinde; İlimiz sınırları içerisinde, yayla yolları veya yeşil yol adı ile bir yol güzergâh belirlendi. Güzergâh, Yusufeli ilçesi Salikvan Yaylası’ndan başlayıp, Hopa İlçesi Kemalpaşa Beldesi Sarp Sınır Kapısı’nda son bulmaktadır. Güzergâh üzerinde 4 ana odak noktası belirlenmiştir. Bu noktalar:

Yusufeli İlçesi, Yaylalar Köyü, Merkez İlçe Kafkasör Yaylası ve Hatila Vadisi, Şavşat İlçesi Düzenli, Yavuzköy, Kocabey ve Meşeli Köyü,Borçka İlçesi Camili köyüdür.

Belirlenen yolların yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler İşletmeleri Genel Müdürlüğünden; 2011-2012 yılı için 2.450.000 TL (2 milyon450 bin), yılları için 850.000 TL ödenek Artvin İl Özel İdaresi hesabına aktarılmıştır. Kamu tarafından yapılan bu proje çalışmaları, güçlü tanıtımlar ve yatırımlar çok kısa zamanda turizm sektörü tarafından olumlu karşılandı ve sektör tarafından alt yapı yatırımları yapılmaya başlandı.

Bu yatırımlar arasında, Şavşat ilçesinde devam eden ve tamamlanmış yatırımlar ön plana çıkmaktadır” dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI