Yaylalarımız ülke kurtarır

Karadeniz Yaylaları Türkiye’yi kurtarır

YAYLALARIMIZ 9.09.2014 10:21:12 10 0
Yaylalarımız ülke kurtarır
Trabzon’da düzenlenen MÜSİAD 2. Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’na katılan Es Mali Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Karadeniz Bölgesi’nin yaylalarına hayran kaldığını belirterek “Mera hayvancılığını buraya getirmeliyiz. Şunu söyleye biliriz. Karadeniz Yaylaları Türkiye’yi kurtarır. Burada yapılacak yatırımlarla Türkiye’nin cari açığı bile kapatılabilir” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 2. Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı’nda söz alan Ethem Sancak, tecrübelerini paylaştı. Konuşmasında “Karadeniz gerçekten zekanın ana merkezi” diyen Sancak “Ben de bu zekanın öğrencisiyim. Trabzon tarihine bakıldığında Türkiye’ye yön vermiş bir şehirdir. Osmanlı’nın harcının karıldığı yerdir Trabzon. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde durduğu Yeni Türkiye’de de Trabzon’un rolü büyük. Trabzon’dan çok şey öğreneceğiz. Orta Asya’yı ayağa kaldıracağız. Bu büyük atılımı da Trabzon’dan başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin nasıl kalkınabileceğinin yollarını anlatan Sancak, Karadeniz yaylalarına hayran kaldığını belirterek “Trabzon’a geldik bakıyoruz, yaylalarımız muhteşem. Karadeniz bölgesi işlense Asya’nın en büyük gıda merkezi olur. Tüm Asya’ya süt ve et satacak kapasite mevcut. Çünkü hayvancılıkta en önemli unsur yemdir. Bu bölgede de yem sorunu yok. Bu değerler kullanmamız gerekir. Mera hayvancılığını buraya getirmeliyiz. Şunu söyleye biliriz. Karadeniz Yaylaları Türkiye’yi kurtarır. Burada yapılacak yatırımlarla Türkiye’nin cari açığı bile kapatılabilir” şeklinde konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı