Yaylalarda sezon hazırlığı

Yaylalarda sezon hazırlığı

YAYLALARIMIZ 15.04.2019 12:15:46 106 0
Yaylalarda sezon hazırlığı

Rize-Çamlıhemşin Sıraköylerde oturanlar sezon hazırlığı yapıyor.

Rize İl Özel İdaresine bağlı iş makinaları tarafından çığla kapanan yollar açılmaya başlayınca yaylacılarda sezon hazırlığı için köylerinde çalışmalara başladı.

Altı aydır kar altında bulanan Ortayayla köyünde kar kalkınca evlerinin durumunu görmek için yayladaki evine gelen Şenol Paşalı evinin önünde biriken karları çocuğuyla açıp eve girmeye çalıştı.

Şenol Paşalı “ bir süre önce Sıraköylerin yolunu açtırdık. Diğer yayla yolları da açılmaya çalışılıyor. Biz de hafta sonu evimize gelerek 6 ay karlar altında olan köyümüzde neler olup olmadığı görmeye geldik. Çok şükür kayda değer zarar olmadığını şahit olduk. Kışın aç kalan Ayılar komşularımızın evine girerek maddi zararlara sebebiyet verdi. Arı malzemelerini evlerinde bulunduranlara bu zarar oldu. Umarım artık tedbir alırlar. Ayılar aldığı kokuyla evlerin kapısını kırdı ve ortalığı darmadağın etti. Biz de yaylaya çıkmak için hazırlıklara başladık. Karların kalktığı yerlerde otlar biraz daha yeşerince 15 gün içinde artık yaylaları şenlendireceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI