Yaylada Yıldırım düştü 1 hayvan telef oldu

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2350 rakımlı Palovit yaylasında, şiddetli yağmurlar ve gök gürültüsünün ardından düşen yıldırım 1 hayvani telef etti

YAYLALARIMIZ 22.08.2021 10:38:31 103 0
Yaylada Yıldırım düştü 1 hayvan telef oldu

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2350 rakımlı Palovit yaylasında, şiddetli yağmurlar ve gök gürültüsünün ardından Perşembe günü düşen yıldırım 1 hayvani telef etti

Pazar İlçesi Ortayol (Meleskur) köyünden olan hayvan sahibi yaylacı yaşlı Bayan, Palovit yaylasında sabah erkenden saldığı 3 hayvanını Saat 14.00 civarında ahıra getirmeye çalışırken, aniden yıldırım düşerek 3 inekten birini telef etti. Bir anda ne yapacağını şaşıran hayvan sahibi kadın, bağırarak yardım istedi. Sesini duyup gelenler üç hayvandan birinin telef olduğunu gördüler.

Olaya, 2450 rakımlı Samistal yaylasından dönerken şahit olan Abbas Okumuş, “bir anda önümde telef olan hayvanı görünce şaşırdım” dedi.

Samistal yaylasından Palovit yaylasına yürüyerek gelirken, Yayladan Amlakit Yaylasına 70 metre uzakta yıldırım düşmesi sonucu telef olan hayvanı gördüğünü söyleyen Okumuş, önce şaşırdım sonra ise olayı fotoğrafladım. Kimin olduğunu araştırınca köyümüzün garibanı ninemize ait olduğunu öğrendim. Köylüler aramızda yardım toplayarak ineğini almaya karar verdik. 'diye konuştu.

Okumuş, son zamanlarda yaylada hayvanlarımıza saldıran tehlikeli yabani bir hayvanı gördüklerini bunun “vaşak” olabileceğini düşündüklerini dile getirerek ' Samistal ve Palovit halkı endişe içinde her gece nöbet bekleyip ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz“dedi.

​​​​​​


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı