Yaylacılar Mahsur Kaldı

Çamlıhemşin ilçesinde yaklaşık 15 yayla yolu ulaşıma kapandı

YAYLALARIMIZ 7.10.2013 10:02:02 20 0
Yaylacılar Mahsur Kaldı



CEMİL KUS 'un haberi....

 
Rize'nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışından dolayı Çamlıhemşin ilçesinde yaklaşık 15 yayla yolu ulaşıma kapandı.


Çamlıhemşin ilçesine bağlı Koçdüzü yaylası ,Eğrisu yaylası, pimpilona yaylası, boğaz yaylası ,Çat vadisinde bulunan yüksek yaylalar ve Kito yaylaları ile bazı yüksek dağ köylerinin yolları kapandı.
 
ERKEN GELEN KAR YAYLACILARI MAHSUR BIRAKTI
 
Alınan bilgiye göre Çamlıhemşin ilçesine bağlı Koçdüzü ve pimpilona yaylasında erken gelen kar yağışı sebebiyle 7 vatandaş büyük baş hayvanları ile birlikte yaylada mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar, sabah saatlerinde cep telefonuyla özel idare ekiplerini arayarak yoğun kar yağışı olduğunu ve köye gelemediklerini bildirdi. Durumun yetkililere iletilmesi üzerine Özel İdareye bağlı bir iş makinesi yaylada kalan vatandaşları kurtarmak için yola çıktı.
 
MAHSUR KALAN 11 VATANDAŞ KURTARILDI 
 

Çamlıhemşin Özel idare şantiye şefi Bayram Yazıcı, Mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için İlçe Özel İdare Müdürlüğüne bağlı bir iş makinesini, ilçeye yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Koçdüzü ve pimpilona yaylasındaki vatandaşları kurtarmak için yola çıktığını ve Yaylada mahsur kalan 7 kişi 15 büyükbaş hayvanla birlikte köylerine getirildiğini bildirdi.
 
 
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI