Yayla Turizmi kitaplaştırıldı

'Yayla Kültürü ve Yayla Turizmi' isimli kitap bastırıldı.

YAYLALARIMIZ 2.10.2013 21:40:40 5 2
Yayla Turizmi kitaplaştırıldı


Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği (DKBB) desteğiyle, Rize Pazarlı Hikmet Haberal tarafından hazırlanan, “Yayla Kültürü ve Yayla Turizmi” isimli kitabın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısı Trabzon’da yapıldı.
Zorlu Grand Otel’de saat 12.00’da yapılan basın toplantısına Birlik Genel Sekreteri Mehmet ŞENTÜRK, kitabın yazarı Hikmet HABERAL, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Fatih EGE, Birlik Encümen Üyeleri Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın EMİRALİOĞLU ile bazı belediye başkanları ve yazılı ve görsel basının temsilcileri katıldı.
Birlik Genel Sekreteri Mehmet ŞENTÜRK basın duyurusunu okumadan önce Birlik Başkanı ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan F. GÜMRÜKÇÜOĞLU’nun ağabeyinin vefatından dolayı taziye ziyaretlerini kabul ettiğinden dolayı toplantıya katılamadığını ifade etti. Şentürk, Başkanın kitabın hazırlanmasından bu yana emeği geçenlere ve basın toplantısına katılanlara selamını iletti.
Daha sonra kısaca konu hakkındaki görüş ve düşüncelerini ifade eden Şentürk, sözü sırasıytla kitabın yazarı Hikmet HABERAL’a ve DOKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Fatih EGE’ye verdi.

Basın Duyurusu:
“Yayla Kültürü ve Yayla Turizmi” kitabı Hikmet HABERAL tarafından hazırlanmış ve Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Encümeninin 24.01.2012 tarih ve 4 sayılı kararı ile Birlik tarafından bastırılmasına karar verilmiştir.
Birlik Genel Sekreterliğince Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının “2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı” çerçevesinde TR90/13/DFD/152 program referans numarasıyla başvuru yapılarak kitabın basımı için destek talep edilmiştir.
Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından yapılan destek başvurusu, DOKA tarafından uygun bulunarak desteklenmesine karar verilmiştir. Kurumlar arasında 17.07.2013 tarihinde yapılan sözleşme kapsamında proje yürütülmüştür.
Sözleşmeye göre proje yürütüm süresi 17.07.2013 – 17.10.2013 tarihleri arasında olup süre bitiminden önce proje Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği’nce tamamlanmıştır.
Kitap renkli, kuşe kâğıt baskı, 268 sayfa, 17*24 cm ebatlarında ve 5.000 adet bastırılmıştır. Kitabın ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtımına başlanılacaktır.
Birliğin başta üye belediyeler olmak üzere bölgemizdeki belediyelerin kurumsal kapasitelerinin arttırılmasına yönelik yürütülen eğitim ve yayın çalışmaların yanında, son yıllarda bölge kültür ve sanatına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bastırılan kitap ile Doğu Karadeniz TR 90 Bölgesinde yaylacılık kültürünün yaygınlaştırılarak, bölge turizmine ve yaylacılık kültürünün yayılmasına katkı sağlamak amaçlanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:
rauf saner
3.10.2013 15:45:13
yaylalarimizi taniyalip millet denizden doydu serin tabiyat güzelliğini karadenızde hemsınin yaylalarini görsün

Yusuf KAMBUR
3.10.2013 19:11:04
sayın hikmet haberal'ı bu kıymetli çalışmasından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı