Verçenik Yaylası ve Sıra köylere günü birlik gezi

Verçenik Yaylası ve Sıra köylere günü birlik gezi

YAYLALARIMIZ 5.06.2018 10:25:04 72 0
Verçenik Yaylası ve Sıra köylere günü birlik gezi

Kaçkar53.com

04.06.2018 Pazartesi günü Verçenik Yaylası ve dağı ile sıra köylere günübirlik gittik. Yağmur altında başlayan yolculuğumuz Verçenik Dağına kadar sürdü. Dönüşte kısmen hava açtı. Sıra köyler adeta bulut şöleni haline geldi. Aşağıköy, Ortaköy ve Başköy’de fotoğraf çektik. Ardından İftar açarak gece saat 22.00 de tekrar Pazar’a döndük.

VERÇENİK YAYLA VE DAĞI

3 bin 711 metre yüksekliğe sahip Verçenik Dağı, hemen yanındaki yaylaya da adını vermiştir.

Yayladaki 7-8 hanede yaşayanlar, hayvancılık yapıyor. Dağ çevresinde çok sayıda göl bulunuyor. Verçenik Dağı'ndan kaynağını alan sular, Fırtına Vadisi'ndeki akarsuyun en uzun kolunu oluşturur. Dağın çevresi adeta bir göller bölgesidir. Bu bölgede 10'un üzerinde küçüklü büyüklü göl bulunmaktadır. Gelen turistler göllerimize günübirlik yürüyüşler yapıp dönüyorlar. Göllere yaklaşık 2,5-3 saatte ulaşılıyor. Değişik parkurlar üzerinden farklı göller görülebiliyor

ULAŞIM

Yaylaya ulaşım için Orta Yayla’dan sonra sola dönülerek Büyük Yayla Deresi’nin oluşturduğu vadiye giriliyor. Pazar ve Ç.Hemşin ilçesinin kulanım alanı olan yayla sarp dağlar arasındaki vadinin tabanına konumlanmıştır. Kapalı, At ve Kumlu göllerinden gelen sularla beslenen Büyük Yayla Deresi’nin kıyısına kurulan Verçenik bölgede yapılan aktivitelerinin de başlangıç noktasıdır.

SIRAKÖYLER AŞAĞIKÖY-ORTAKÖY-BAŞKÖY

Sıraköy,Rize ili Çamlıhemşin ilçesindedir.Sıraköy Çamlıhemşin’e 45 km uzaklıktadır.rakım 2008 dir.

Ulaşım birkaç güzergah olmasına rağmen Çat köyü üzerinden en kolaydır.Aşağı köy,Ortaköy ve Başköyden oluşur.Orta köyde son zamanlarda büyük çalışmalar yapıldı.Elektrik,Su,Çöp kontiyerleri,Cami ve yaz aylarında da hocaları vardır.3 köy içinde en kalabalık köydür.Hayvancılığın en yoğun yapıldığı yerdir.Mayıs ayında başlayan göç Kasım’ın ilk haftasına kadar sürer.Üç köyünde muhtarı vardır.Camisi var.Suyu ve elektrik mevcuttur.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI