Trabzon-Bayburt hattında 400 km yol kat ettik

Hafta sonu gezilerine bu hafta sonu 20.08.2016 Pazar günü Trabzon-Bayburt hattında toplamda 5 yaylayı ziyaret ettik.

YAYLALARIMIZ 22.08.2016 11:04:18 15 0
Trabzon-Bayburt hattında 400 km yol kat ettik
Kaçkar53.com
Hafta sonu gezilerine bu hafta sonu 20.08.2016 Pazar günü Trabzon-Bayburt hattında toplamda 5 yaylayı ziyaret ettik.
 
Sabah 04,30 da Pazar-Rize-Trabzon Uzungöl, ile başlayan gezimizi Trabzon ve Bayburt’a ait 5 yayla ile devam etti.
Gezi ile ilgili fotoğrafçı Engin Tavlı yaptığı açıklamalarda “ Sabah 04,30 da Pazar’dan başlayan yolculuğumuz Trabzon Uzungöl ile devam etti.
 
Buradan Şekersu Yaylası,Başyayla ve Karestal yaylası ile Trabzon hattı tamamlandı
 
Gezimiz Bayburt sınırları içinde Kılıçkaya Yaylası ve Bayburt’a bağlı Aydıntepe ile devam etti.
 
Bu ilçede bulunan ve En önemli zenginliklerin biri Bayburt’un kuzey batısında, merkeze 25 kilometre uzaklıktaki mütevazı Aydıntepe (Hart) ilçesinin Aydıntepe Yeraltı Şehrinde bulunan ve 2008’den sonra Koruma Kurulu’nun onayıyla ilçe belediyesi tarafından, Müze Müdürlüğü’nün denetiminde yapılan çalışmalarla gezilebilir alan 850 metreye çıkarılmış, aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi ile yapılan sismik taramalar neticesinde, şehrin güneydoğu kesiminde de başka dehlizlerin olduğu tespit edilen daha sonra ise Yeraltı şehri içindeki duvar figürleri 3 bin yıllık bir tarihi işaret eden , Bu mekanlar zamana bağlı olarak, Hıristiyanlar ve Müslümanlar tarafından da kullanılmış. Kullanım amacının genel olarak sığınmaya yönelik olduğu düşünülen. Yani halk tehlike durumunda buraya sığınılıp, sonra dışarıda yaşamına devam, Mekan içinde odalar, toplantı salonları, mutfak ve su ihtiyaçlarını görecek kaynak ve havuz da bulunan ve Şu ana kadar açılan bölümlerin havalandırma işlemi için de sekiz adet havalandırma bacası tespit edilen,Her gün yerli ve yabancı 100 kişi tarafından ziyaret e uğrak yeri olan mekan Aydıntepe Belediyesi tarafından restore edilerek hizmete açılmış yer altı sarnıçları ziyaret edildi.
 
 Ardından Derebaşı virajları diğer adıyla Ogene virajları güzergahından(bu virajlar dünyanın 4.tehlikeli virajları olduğu tespit edilmiştir).Ayrıca bu virajlar tehlike arz ettiğinden yolumuzu Çaykara üzerinden tamamladık. Güzel bir gezi oldu” dedi.
    
















Kaçkar53.com paylaşan: abuzun
Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı