Sosyal mesafe arttıkça doğayla olan mesafemiz kısalıyor

Doğu Karadeniz'de yaylalar yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

YAYLALARIMIZ 27.07.2020 10:47:29 70 0
Sosyal mesafe arttıkça doğayla olan mesafemiz kısalıyor

HABER; MERT YAŞAR

Doğu Karadeniz'de yaylalar yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Doğu Karadeniz'de yaylalar, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Özellikle sıcaktan bunalanlar serin havaların hakim olduğu yaylaları tercih etti.

Covid-19 salgını herkese doğanın önemini hatırlatıyor. Pandemi süresince evlerde günlerini geçirmek zorunda kalan doğasever vatandaşlar 1 Haziran itibarıyla kısıtlamaların kalkmasını fırsat bilerek Rize yaylalarına akın etmeye başladılar.

Dağcılık ve Doğa Sporlar Kulüpleri her hafta sonu Kaçkarların en çok ziyaret edilen yaylalarına geziler düzenliyorlar.

Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyet gösteren Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü bu hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan HAZİNDAK-POKUT ve SAL yaylalarına gezi düzenledi.

Seyahat Acentesi Sahibi Osman Karali, Doğa gezisi serilerinden bir diğeri olan; Palovit Şelalesi, Zilkale, Hazindağ, Pokut ve Sal Yaylaları içeren gezimiz 26 Temmuz 2020 Pazar günü gerçekleştirdik. “ dedi

Karali, Palovit şelalesi ve Zil Kale ziyaret edildikten hemen sonra Hazindağ yaylasına arabayla ulaşan ekibimiz Hazindağ Yaylası'ndan itibaren doğa yürüyüşüyle beraber Pokut Yaylası'na ulaştı. Havanın açık olmasından yararlanan ekip, yürüyüşünü orman parkurunda gerçekleştirdi. Pokut, Sal yaylaları arasındaki mesafe de yine orman parkurunda katedildi. Sal yaylasına ulaşan ekip bulut denizinin keyfini çıkardı.” Diye konuştu

Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Mola Rize seyahat acentesinin ortak düzenlediği geziye, Rize-Çayeli-Pazar-Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde 20 kişi katılım sağladı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı