Son Sözü O söyledi “Ayder Markadır”

Son Sözü O söyledi “Ayder Markadır”

YAYLALARIMIZ 2.09.2019 10:22:14 611 8
Son Sözü O söyledi “Ayder Markadır”

ÇAMLIHEMŞİN-Uzun yıllar Ayder’de esnaflık yaptı. Ve hala yapıyor. Bir süre Ayder Çevre ve Turizm Derneği Başkanlığı yaptıktan sonra şimdi ise AK Parti Çamlıhemşin İlçe Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Ömer Altun ile hafta sonu Ayder’ de görüştük.

Sorunları yakından biliyor. Çözüm yolları için Ayder ile Bürokrasi arasında köprü vazifesi görüyor. Ayder’ de Kentsel dönüşüm, Kayak Tesisi, Teleferik, Otopark, çift yol ve son olarak gündeme gelen ve 1 Eylül’e kadar süre tanınan Salıncaklar hakkında son gelişmeleri Çamlıhemşin Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Altuna’dan aldık.

AYDER BİR MARKADIR.

“ Ayder bir markadır. Türkiye’nin, Karadeniz’in ve Rize’nin markasıdır” diyerek sözlerine başlayan Altun “ Ayder’e Rize ve Türkiye olarak tam sahiplenmiş değiliz. Rize-Pazar-Çayeli-Ardeşen-Trabzon nasıl Uzungöl’e sahip çıkıyorsa bizde Ayder’e aynı şekilde sahip çıkmalıyız. En büyük sorunumuz birlik ve beraberlik içinde olmayışımızdır. Ayder, Çamlıhemşinlinin, Ardeşen linin, Pazarlının, Rizelinin ve Türkiyelinindir. Türkiye’ye mal olmuş ve Turizm Merkezinin başkentidir”.

SALINCAKLAR

“ Burada büyük bir tepki ile karşılandı. Hadise oldu. Olay oldu. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımızın son gelişinde Güneysu’da bu olaya kendileri de müdahil oldular. Daha önceleri de buraya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı ile yerinde yapılan incelemede Ayder’in sorunlarını tek tek ele alıp gidermek için çalışmaya başladık. Salıncaklar konusunda ise burada buna ihtiyaç var mı tabiki var. Ben Ayder’ de esnaflık yapıyorum. Salıncaklar Ayder’e farklı bir etkinlik kattı. Bu inkar edilemez. Âmâ yeri orası değildir. Ayder ’in geçmiş hikayesini biz burada yok edersek, Ayder’i yok etmiş oluruz. Geçmiş hikayesini günümüze yansıtmamız lazım ki, Ayder’i gelecek nesillerimize bırakalım ve Salıncakların oradan bir an önce kaldırılıp TOKİ’nin yapacağı projede yer alan macera Parkında oluşturulacak alanda 20-30 salıncaklarla buraya gelenlere farklı aktiviteler sunulması gerekiyor. Ve çalışmalar da bu yöndedir. Bu yüzden buraya gelenlerin daha fazla kalmasına sebep de olmuş oluruz. Şu anda bulunduğu yerde salıncakların olması çok büyük bir yanlıştır. Bunu herkeste kabul ediyor. Esnafta kabul ediyor. Yapanı ve bineni de bunu kabul ediyor. Devlet bir an önce bu konuyu çözüme kavuşturup Ayder ’in önünü açmalıdır. Burada kimse mağdur edilmesin diye 1 Eylül tarihi verildi. Bu tarihten sonra da inşallah kalkacak. Esnaflarımızın bir kısmı da bunu beklemeden kaldırdı. Bu alan KAMULAŞTIRILACAK ve oradaki insanlarımız da mağdur edilmeyecektir. Hak sahipleri de paralarını alacaktır. Devlette bu alanı koruma altına alarak gelen misafirlerin hizmetine sunacak.

KAYAK TESİSİ-TELEFERİK.OTOPAR-DUBLE YOL

Kayak ve Teleferik tesisi TOKİ tarafından yapılacak olan Projede ayak yerinin olmayışı yüzünden beklemeye alındı. Projeye alındığında Havaalanı, Kentsel Dönüşüm ve Kayak tesisi ile burası bitmiş olacaktır. Ardeşen-Ayder duble yol çalışmalarının harita kısmı tamamlandı. İhale aşamasına geldi. İhalesi yapılacak. TOKİ Projesi içinde Otopark alanı da olacak. Otopark kentsel yaşam olarak planlanıyor. Seyir terasları ve insanların vakit geçirecekleri alanlarda oluşacak. Ve bu çalışmalarla Ayder ‘in trafik sorununu da çözmüş oacaktır. Ve Ayder’i geçmiş hikayesini yansıtan günümüze uyarladığımız bir Ayder haline getireceğiz.


Anahtar Kelimeler:
dayı
3.09.2019 07:41:20
sağol başkan sahip çıkın ayder

kemal
3.09.2019 07:41:49
inşAllah temenni ediyoruz ki dediğiniz olsun

izmir
3.09.2019 07:42:35
ayderi bozmayalım

almanya
3.09.2019 07:43:17
yıllık izne gelince her grlişte değiştiğin görmek bizi üzüyordu umarım artık müsade edilmez

sıkıntı
3.09.2019 07:43:51
aydere gittim.uzungöle gitti.Ayder hakikaten markadır lütfen kıymetini bilniz

yolcu
3.09.2019 07:46:08
Dernek başkanını da sizi de iyi temennilerinizden dolayı kutlarım

kaçkar
3.09.2019 07:46:40
Ben değil siz sahip çıkın.kontrol edin.asalakları içinizde barındırmayın

başkana
3.09.2019 07:48:10
Başkan dert makamında değil icraat makamındsın.Yapın gitsin.teleferik kayak bunları bu sitede birçok kez siz de açıklama yaptınız.yapın artık.güzel bir yerde siniz.sizi de seviiyoruz.ha yanlış anlama

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI