Saklı Cennet’in gizemli hazinesi, BULUT Şelalesi

Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri olan Bulut Şelalesi yeterince tanıtılamıyor.

YAYLALARIMIZ 7.06.2020 18:53:11 146 0
Saklı Cennet’in gizemli hazinesi, BULUT Şelalesi

ÇAMLIHEMŞİN-Türkiye’nin en yüksek şelalelerinden biri olan Bulut Şelalesi yeterince tanıtılamıyor.

Türkiye’nin en yüksek şelalesi unvanını taşıyan Bulut’a, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 11, Ayder Yaylası’na ise 7 kilometre mesafede bulunan Kaplıca köyü Tolikço Mahallesi'nden 2 kilometrelik bir patikayla ulaşılıyor. Yaklaşık 250 metrelik bir yükseklikten dört kademede düşen şelalenin tamamını görmek neredeyse imkânsızdır.

4 bin metre yükseklikten 69 kilometre gibi kısa sürede Kaçkar Dağları`na düşen yağış sonucu bölgede debisi ve düşüşü yüksek çok sayıda şelale bulunuyor.

Bunların en önemlisi yüksekliği 280 metre, birbirine ardışık, debisiyle, düşüşüyle Türkiye`de tescil edilmeye değer, anıt özelliği taşıyan şelalelerden biri olan Bulut Şelalesidir.

Koronavirüs (COVİT-19) salgını nedeniyle yolu kapatılan şelaleyi ziyaret edeneler eksik olmuyor. Ayder Yaylası yolu üzerinde bulunan şelaleye ulaşmak için iki kilometre yeşil alanın içinden yürümek gerekiyor. Yol boyuncu kuş sesleri ve dere sesini kulağınızda hissederken bol oksijeni ciğerlerinize çekersiniz.

İstanbul’dan memleketi Rize’ye gelen iş adamı Ersan Uzun Şelale önünde arkadaşlarıyla fotoğraf çekip bu mutluluğu sosyal medyada paylaştı. İş adamı Ersan Uzun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.” Karadeniz farklı ir coğrafya, bu coğrafyanın doğası, dünyada az bulunan bir hazinedir. Ben işim gereği birçok dış ülkeye gittim. Bu ve buna benzer şelaleler o ülkelerde olsa Turizm patlaması olur. Biz bunları yeterince tanıtamıyoruz. Ulusal pazara servis yapamıyoruz. Yazık buna üzülüyorum. Bulut şelalesine ilk kez geldim. Yeşilin her tonunun hakim olduğu ormanlık alan ve gürül gürül akan derenin su sesleriyle 1 saat yol almak benim adeta büyük kentlerde kaybolan benliğimi yerine getirdi”.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI