Rize’nin Yaylaları Yeşillendi, Pandemi Sonrasını Bekliyor

Rize’de yeşilin tüm renklerini barındıran yaylalar, Pandemi sonrası yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

YAYLALARIMIZ 7.05.2021 16:42:52 29 0
Rize’nin Yaylaları Yeşillendi, Pandemi Sonrasını Bekliyor

Rize’de yeşilin tüm renklerini barındıran yaylalar, Pandemi sonrası yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Yaylaları ile ünlü olan Rize’de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte göç hızlandı. Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi, Çat Vadisi ve Kale Köyü Çiçekli Yaylası, yeşilin her tonunu barındıran renkleri ile görenleri büyülüyor.

Uçsuz bucaksız ormanları, tertemiz akarsuları, içerisinde barındırdığı çiçek çeşitleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları olan yaylalar, serin havasıyla sıcaktan ve şehir hayatından bunalanların da uğrak mekanları haline geliyor.

Fırtına Vadisi, Çat meydanı ve Çamlıhemşin ilçesindeki 2095 rakımlı Kale Yaylası, eşsiz güzellikleriyle kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Fırtına Vadisi’nden Zilkale’ye, oradan Çat ve Kale Köyü Çiçekli Yayla tarafına giderken vücudunuzu, ruhunuzu beyninizi dinlendirir, rahatlatır, günlerin yorgunluğundan arındırır ve muhteşem Rize coğrafyasının bir bölümünü izlersiniz.

Yaylacı Fatma Keskin, Pandemi sonrası hazırlıklar tam gaz devam ediyor.6 aydır şehirde evlerde kapalı kalan insanlar ve hayvanlar yaylalara çıkmaya başladı. Sadece biz değil, hayvanlarımız bile bol oksijenli yaylaları ve havasını özledi” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı