RİZE’NİN EN GÜZEL GÖLLERİNDE ÇERMEŞK VE KARAGÖL

Rize’nin sürprizi bol coğrafyası her bölgede farklı zenginlikleri gözler önüne seriyor.

YAYLALARIMIZ 29.08.2021 13:12:13 337 0
RİZE’NİN EN GÜZEL GÖLLERİNDE ÇERMEŞK VE KARAGÖL

Rize’nin sürprizi bol coğrafyası her bölgede farklı zenginlikleri gözler önüne seriyor.

Kartpostallara yakışan manzaralar sunan masmavi buzul gölleri vahşi bir güzelliğe sahiptir. Bu nedenle Kaçkar Dağları buzulların görüldüğü en önemli alanlardır.

Rize il sınırlarındaki buzul göllerin büyük bir bölümü Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yaylalarda bulunmaktadır.

ÇERMEŞK GÖLÜ(2795)

Rize’nin en güzel göllerinden biri olan Çermeşk, yeşil-lacivert rengiyle görenleri büyüler. Başköy Ortaklar Yaylası’na 3 kilo-metre mesafedeki Çermeşk Yaylası’ndan yürünerek ulaşılabilir. 2795 metre yükseklikteki göl, Çermeşk Yaylası-Çermeşk Gölü-Kevut Yaylası-Cimil Yaylası rotasını izleyen eski göç yolu üzerindedir. Çermeşk Gölü’nün güneyinde Karagöl ile birlikte üç göl daha görebilirsiniz.

KARA GÖL(3012)

Çermeşk Gölü’nün güneyinde yer alan Karagöl 3012 metre yüksekliktedir. Hemen üzerinde iki göl daha bulunur. Çermeşk Gölü’nü ziyaret edenler fazladan bir saatlik yürüyüşü göze alırlarsa Karagöl’ü de göre-bilirler.

Çermeşk Gölünden güney yönünde, 200 m irtifa tırmanılarak göle ulaşılır. Bölgeden tüm vadi izlenebilir, Çermeşk Gölü ile aynı gün içinde görülebilecek bir konumdadır.

Ayrıca, Çermeşk Gölü’nün batısındaki vadide bulunan bu küçük göl 2990 metre yüksekliktedir. Başyayla yakınındaki göl aynı zamanda Cimil Vadisi’ne geçiş güzergâhı üzerinde yer alır. Açık bir havada eski patikalardan Cimil Yaylası üzerinden göle yürünebilir.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI