Rize’de Dağcılık ce Doğa Sporları Kulübü Başkanlarından açıklama

Rize ve İlçelerinde aktif olarak faaliyet gösteren Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanlarından açıklama geldi.

YAYLALARIMIZ 6.05.2020 12:46:35 57 0
Rize’de Dağcılık ce Doğa Sporları Kulübü Başkanlarından açıklama

PAZAR-Rize ve İlçelerinde aktif olarak faaliyet gösteren Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanlarından açıklama geldi.

Rize’nin Çayeli İlçesinde Faaliyet gösteren ÇAYDOSK,Pazar ilçesinde ATİNA DAĞCILIK ve Ardeşen İlçesinde DOKADAK kulübü adı ile hafta sonları bölgenin farklı yerlerine geziler düzenleyen Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanları Koronavirüs (KOVİT-19) salgını nedeniyle ertelenen geziler hakkında doğaseverlere bilgilendirmede bulundular.

Bilidiği gibi,T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Yeni Koronavirüs (2019-nCoV) ile ilgili olarak yeni tedbirler kapsamda Federasyona ait yarışma, tırmanış ve doğa yürüyüşü gibi tüm etkinlikler gelecek bir tarihe ertelenmişti.

Bu karar doğrultusunda Rize de faaliyet gösteren ÇAYDOSK-ATİNA DAĞCILIK KULÜBÜ ve DOKADAK Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü başkanları, yaptıkları açıklamalarda doğaseverlere şu bilgileri verdiler.

DOKADAK KULÜBÜ BAŞKANI DURSUN DEMİROĞLU(ARDEŞEN)

“Kulübümüz, Doğu Karadeniz Doğa Sporları (DOKADAK) olarak doğasever dostlarımızla 2020 Mayıs ayında başlayacağımız günü birlik, kamplı dağ ve yayla turlarımıza Covit- 19 salgın nedeni ile ara vermiş bulunmaktayız. Hazıra ayı itibari ile yetkililerimizin vereceği karar doğrultusunda sosyal mesafe kuralları uygulayarak trekking(dağ yürüyüşü), yürüyüşlerimizi gerçekleştirme imkanımız olacaktır. Olması durumunda kulüp Facebook ve istragram sayfamızda duyuru yapılacaktır. Doğa sever dostlara duyurulur”

ÇADOSK KULÜBÜ BAŞKANI ADEM KÖSE (ÇAYELİ)

Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) Başkanı Adem KÖSE Öncelikle benzeri görülmemiş bir Pandemi ile karşı karşıyayız, Allah devletimize güç kudret versin, Sağlık çalışanları kahramanlarımız bizlerin, bu süreçte vefat edenlere rahmet, hasta olanlara şifa diliyoruz. Biz dağcılık kulübü olarak her hafta bölgemizin çeşitli yerlerine geziler düzenliyor, insanların yeni yerleri görmelerini aynı zamanda günün yorgunluğunu atmak için eşi benzeri olmayan bir etkinlikti. Bu süreçte bizlerde devletimizin aldığı karar doğrultusunda gezilerimize bir süreliğine ara verdik ve herkese “EVDE KAL” çağrısı yaptık. Buradan tekrar doğaseverlere seslenmek istiyorum;

Biliyoruz Bölgemiz dünyanın cenneti, bir hafta sonu bile gezi yapmamak çok zor bir şey, çünkü dünyanın her yerinden buralara akın akın insanlar geliyor, bu güzelliklerden mahrum kalmak çok zor, ama millet olarak biraz daha sabredelim bu güzellikleri doya doya yeniden görme fırsatımız olacak. Bu vesile Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) Başkanı ADEM köse, tüm doğaseverlere evde kalalım ve çok yakında inşallah dağlarla, yaylalarla buluşacağız “.

ATİNA DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜ BAŞKANI GÖKHAN TELATAR (PAZAR)

Rize’nin Pazar ilçesinde faaliyet gösteren ATİNA DAĞCILIK VE DOĞA SPORLAR Kulübümüz olarak, Koronavirüs (Kovit-19) salgını münasebetiyle, Federasyonumuzun almış olduğu kararlar doğrultusunda, her türlü gezi programlarımızı ertelemek zorunda kalmıştık.

Önümüzdeki günlerde yetkililerimizden gelecek olumlu açıklamalar sonucunda alacağımız kararlarla yeniden gezilerimize başlamayı planlıyoruz. Biliyorum doğaseverler merak ve heyecanla tekrar dağlar ve yaylalarla buluşmak istiyor. Lakin dünyayı etkisine alan bu salgında hayat söz konusu olunca bizde kurallara uymak zorundayız. Güzel günlere az kaldı. Umarım Ramazan sonunda çifte müjde ile bayram kutlaması yaparız”


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı