Pokut Yaylasına 1,5 Metre Kar’da macera dolu yolculuk

Pokut Yaylasına 1,5 Metre Kar’da macera dolu yolculuk

YAYLALARIMIZ 29.04.2019 14:19:36 150 0
Pokut Yaylasına 1,5 Metre Kar’da macera dolu yolculuk

Bölgemizin en güzide Yaylalarından SAL ve POKUT yaylasına İlkbahar,Yazar,Sonbahar'da ziyaretçi akını oluyor.Kışın ise 2 metre kar altında kalan SAL ve POKUT'a çıkmak çok zor.Bölgemizin Fotoğrafçısı Engin TAVLI Kapalı bulunan yollar açılınca ilk kez 24.04.2019 Çarşamba günü 1,5 Metre Kar'da Sal ve Pokut Yaylasına çıktılar.Kar dağlarının oluştuğu yollardan Pokut'a çıkan ekip Muhteşem Görüntüler çektiler.

PAZAR-Pokut’a Çat Yaylası, Zilkale yolunda ilerleyerek Şenyuva (Çinçiva) köyünü geçtikten sonra sol taraftan verilen yol ile çıkıyorsunuz.

Bu yol yaklaşık 11 km sürüyor ve aracınızla 1 saat civarında çıkıyorsunuz. Kış ayında ise yollar tamamen Karla kapalı olduğundan iş makinaları tarafından kısmen açıldığında tek şerit halinde yaklaşık 3 saat alıyor. Yaya normalde Şenyuva’dan 7-8 saat sürerken, kışın bu yol 12-15 saate çıkıyor. Pokut yaylası ile Sal yaylası arası 15 dakika mesafede. Eğer şanslıysanız ve hava açıksa buraya çıktığınızda Kaçkar’da bulunan birçok yaylayı görme imkânınız var. Pokut'un en büyük iki özelliği biri bulutları diğeri yolu derler. Bulutlar ve sisler o kadar çabuk hareket ediyor ki, böyle durup sadece izlemek kalıyor sizlere. İlkbahar-Yaz-Sonbahar ve Kışın Manzaranın tadını çıkarırken, dünya bir kaç dakikalığına güzelleşiyor adeta.

Ulaşımın zor olması gerçekten seyahat sırasında zorluk çıkartsa da, zirveye çıktığınızda mükemmel bir mutluluk veriyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı