Ovit 7 göller ve sıkıntıları

Ovit 7 göller ve sıkıntıları

YAYLALARIMIZ 9.07.2018 09:07:32 111 0
Ovit 7 göller ve sıkıntıları

Kaçkar53.com

3048 m yükseklikte bulunan Yedigöller Rize kent merkezine 125 kilometre mesafede, Kaçkar Dağı silsilesinin güney batı kesiminde kalan, Verçenik Dağı bölgesinde Rize-Erzurum sınırının Çayırözü mevkisinde bulunmaktadır. Dağların zirvelerinde, birbirine yakın 7 krater gölünden oluşmaktadır

Yedigöllere İkizdere Ovit- İspir yolu üzerindeki Mor Yayla yol ayrımından sonra Çayırözü köyünden itibaren 21 kilometrelik stabilize yolun ardından 1-2 saat süren yürüyüşle ulaşılabilmektedir.

08.07.2018 Pazar günü DOKADAK Kulübü ile Pazar-Ardeşen ve diğer ilçelerden yaklaşık 35 kişi 2 araçla Ovit 7 göllere gezi düzenlendi. Güzel bir havada yapılan gezi oldukça zevkli geçti. Bir gün önceden buraya kamplı gelen DOKADAK Başkanı ve bir grup gezgincilere gölün etrafını gezerlerken karşılaştık. Amerika’dan 4 aile 3 günlük kamp için burayı tercih ettiler. Ovit; Çamlıhemşin yaylalarından biraz daha temiz. Geziye katılanlar çöpleri bu güzelim yerlerde bırakmıyorlar. Tek tük olsa da bir diğeri gelerek alıp götürüyor.

Şunu anlamak mümkün değil. Bu güzelim cennet mekan yerlere neden ilgililer fazla sahip çıkmıyor. Valilik,Millî Parklar, Kültür Müdürlükleri, Orman Müdürlükleri vs. Zaten 2 ay açık olan bu bölgelere çöp kutusu ve tuvalet koymuyorlar. Anlamak mümkün değil. Amerikalı gezginler “bunu da yaz” dedi ve yazdım. Daha yazacak çok şey var. Her gezi dönüşü dile getirmemize rağmen çözüm yok. Yine de güzel bir gezi oldu. Katılımcılar memnun döndü.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI