Maynur Nine 73 Yaşında olmasına rağmen Yaylada kalan tek tük hayvancılardan biri

Maynur Nine 73 Yaşında olmasına rağmen Yaylada kalan tek tük hayvancılardan biri

YAYLALARIMIZ 6.08.2019 13:36:20 82 0
Maynur Nine 73 Yaşında olmasına rağmen Yaylada kalan tek tük hayvancılardan biri

PAZAR-Rize Çamlıhemşin Ambarlı(Çarevit) yaylasında sezon açılışıyla gelip,1,5 ay kaldıktan sonra tekrar dönen Maynur Cihan “Babamın köyü Pazar Hacapit,eşimin köyü Hemşin Çamlıtepe(zuğa) dır” dedi.

Yayla hakkında ilk kez açıklamalarda bulunan 73 yaşındaki Maynur Cihan “ Bu yaylada Pazar ve Hemşin İlçelerinde yaşayan birçok köyün yeri vardır. Toplamda 30 hane olmasına rağmen şu an beş hane açık. Yaylada hayvancılık bitti gibi buna rağmen en çok hayvancılık yapan kişi benim. Benim gibi birkaç kişinin bir veya iki büyükbaş hayvanı var. Eskiden daha çok hayvancılık vardı. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar vardı. Şu an yıkılmaya yüz tutmuş ev ocakları o zamanlar çok şendi” dedi.

“Biz bu yaylamıza Elektrik istemiyoruz” söyleyen Maynur nine “ Elektrik olan yaylalar yayla olmaktan çıktı. Birde buna gelen gidenlerin pislikleri eklendi. Rahatımız kalmadı. Pansiyonculuk işi hayvancılığa büyük darbe vurdu. Bizden sonraki kuşak yaylacılık yapmayacak buna eminim. Ancak yerli turist olarak birkaç günlüğüne gelip dönüyorlar. Benim de o kadar kalabalık ailem olmasına rağmen tek kişiyim. Buraya gelenler Ambarlı Balıklı Göl için geliyorlar. İki deresi var. Su sıkıntısı ise hiç yok. Mescidi enden olan yaylalardan biriyiz. Gelenlerden ricam gelip, görüp yanlarına getirdikleri çöpleri de peşlerine götürmeleridir” diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI