Mart ayında 2 metre Karda KAVRUN’a çıktılar

Hafta sonu yer yer 2 metre karla kaplı Kavrun yaylasına çıkan doğa tutkunları bir yandan paletli araç kullanıp kar üstünde safari yaptılar, diğer yandan fotoğraf çekerek hafta sonunun tadını çıkardılar.

YAYLALARIMIZ 21.03.2021 11:26:52 72 0
Mart ayında 2 metre Karda KAVRUN’a çıktılar

Rize ilin en büyük yaylası olan Kavrun yaylası, Kaçkar dağının eteklerinde 2240 metre yükseklikte dört mevsim karlı zirveleri, buzul gölleri ve çayırlarıyla doğa tutkunlarının en gözde mekanları arasında yer alıyor.

Kış aylarında kar kalınlığının 2-3 metreyi bulan Kavrun yaylası, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor Yayla kış aylarında adrenalin tutkunu kayakçıların ve fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oluyor.

Çamlıhemşin ilçe merkezinden 29, Ayder Yaylası'ndan 10 kilometre uzaklıktaki yaylaya, 'snowtrack' olarak adlandırılan kar paletli araçla ulaşım sağlanıyor.

Kar nedeniyle kapalı Galer Düzü ile Kavrun yaylaları arasındaki bölgelere az sayıda da olsa adrenalin tutkunları paletli taksi ile yaylaya ulaşım sağlıyor

Yaylaya gelen fotoğraf tutkunları kar altındaki yaylanın fotoğrafını çekiyor.

Mart ayında hafta sonu yer yer 2 metre karla kaplı Kavrun yaylasına çıkan doğa tutkunları bir yandan paletli araç kullanıp kar üstünde safari yaptılar, diğer yandan fotoğraf çekerek hafta sonunun tadını çıkardılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI